pátek 25. března 2016

Péče o problematickou pleť - BioAroma a další vychytaná přírodní kosmetika

Jsem ráda, že některé z vás můj vlasový článek inspiroval. To, že sem chodíte, komentujete a inspirujete se mými postřehy, je pro mě největší motivací. Proto, když objevím něco, co mě nadchne a bude mi dobře sloužit, ať už z kosmetiky, hraček nebo knížek, ráda se tu s vámi o to podělím. Dneska tedy něco málo o tom, co mi vyhovuje v péči o pleť.

péče o problematickou pleť, Apsara, BioAroma, Weleda, 100percentpure

Na rovinu musím říct, že moje pleť má k dokonalosti asi tak daleko jako motýl k tučňákovi. Nicméně to bývávalo horší, mnohem horší... Skvělým lékem bylo těhotenství! V tomto směru bych byla těhotná nejraději pořád. Vlasy a pleť v nejlepším stavu mého života! Nyní jsem ve fázi takového smíření se s tím, že holt pleť jako Tilišákovu prdelku mít nikdy nebudu a jsem vděčná za to, že je jaká je. Ona výhoda problematické pleti trpící na akné je zase to, že není přesušená, a proto se nám budou déle vyhýbat vrásky a tudíž budeme vypadat mladší! :)

Každopádně po mnohaletém a dlouhém hledání a zkoušení toho, co mé pleti sedne, jsem se poslední rok ustálila na opět poměrně minimalistické rutině a používání dokola stejných, většinou přírodních přípravků. A jelikož mi to naprosto vyhovuje, tak Vám jich tady pár ukážu.

péče o problematickou pleť, Apsara

Momentálně u mě v čištění pleti vede na plné čáře skvělý přírodní mycí gel pro smíšenou pleť značky Apsara. Obsahuje esenciální oleje z neemu, což je takové přírodní antibiotikum, které se získává z výtažků z indického stromu. Neem je známý především díky používání v ajurvédské kosmetice a léčí nejrůznější kožní problémy. Kromě toho tento gel obsahuje i eukalyptový olej a má neutrální ph. Je to jeden z nejlepších čistících gelů, které jsem zatím vyzkoušela! Jemně voní právě po eukalyptu, krásně pění a mám pocit, že pleť skvěle vyčistí a navíc léčí. Nevím, jestli je to tím, ale zdá se mi, že se mi pleť díky němu pořád postupně malinko zlepšuje. Ideálně bych ho používala ráno i večer, ale protože se u nás zatím nedá sehnat a nechala jsem si ho dovézt z Ameriky, tak si ho šetřím a používám ho jen večer. Když budete někdy nakupovat něco z Amazonu, určitě si ho tam přihoďte. :)

péče o problematickou pleť, BioAroma

Co jsem si dál maximálně oblíbila především díky kombinaci přírodní kosmetika + viditelný účinek + dobrá cena, je kosmetická značka BioAroma. Tu už u nás sežene. U mě je tato značka momentálně na prvním místě v oblíbenosti a stále od nich zkouším další a další produkty. Tahle kosmetika je čistě přírodní, neobsahuje vodu a vyrábí se na Krétě. Nenajdete v ní chemii, pouze přírodní esenciální oleje a výtažky z bylinek. Není testovaná na zvířatech a výrobce se dokonce snaží dodržovat i zásady ekologického balení a bylinky vykupuje férově od místních farmářů.

Nikdy mi doma od BioAromy nechybí jejich pleťové tonikum ve spreji s výtažky z byliny diktamos a růže. Tohle tonikum si večer našplíchám na obličej těsně před tím než použiji jejich krém. Tonikum nádherně jemně voní (zřejmě) po růžích a kromě toho, že připraví pleť na použití krému, tak je to prostě takový příjemný a uklidňující večerní rituál.

Následně, dokud je pleť ještě vlhká, do ní vetřu krém od BioAromy s tee trea, bergamotem a geránií (určený právě na problematickou pleť). Je to takový hutný, žlutý bezvodý krém, ze kterého je nejvíce cítit právě tea tree oil. Je potřeba jej aplikovat na vlhkou pleť, což je důvod proč používám tonikum jako předchozí krok. Na celý obličej stačí opravdu malinko a krém tak vydrží dost dlouho. Má lehce mastnější texturu, proto ho používám jen večer. Navíc k němu do dlaně přidám občas ještě pár kapek svého oblíbeného baobaového oleje (článek o mé olejové úchylce naleznete ZDE). Už mám asi páté balení tohoto úžasného krému a věřím, že ho budu používat ještě dlouho (navíc jsem konzervativní a v kosmetice ne úplně ráda zkouším nové věci, když mi ty stávající vyhovují).

péče o problematickou pleť, Weleda, 100percentpure, Biopurus, baobabový olej

Co se týče očního krému, tak už jsem v předchozím článku o vlasech zmínila značku 100%Pure. Od této značky už mám třetí kousek stejného očního krému s kávou. Je určený na kruhy a váčky pod očima, což já sice většinou nemívám - možná i díky němu (pokud tedy díky Matildě neprobdím tři noci za sebou), ale i tak jsem si ho oblíbila. Sice nevoní po kávě (což je trošku škoda), ale spíše po máslových sušenkách, krásně a rychle se vstřebává, není mastný a hlavně je stoprocentně přírodní (navíc i 100% vegan, bezlepkový a netestovaný na zvířatech stejně jako všechna kosmetika této značky). Není to úplně nejlevnější záležitost, koupíte ho za nějakých 630 Kč za 30ml, ale mně vydrží minimálně půl roku, takže si myslím, že za tu investici stojí.

Ráno si obličej umývám většinou nějakým obyčejnějším mycím gelem (myšleno u nás dostupným, i když bych nejraději používala výše zmíněnou Apsaru). I tak ale sahám po těch přírodnějších alternativách. Momentálně střídám medový čistící gel od Nuxe, který ale vůbec nepění, což mi trošku vadí s čistícím gelem od Mastic Spa, který má zase zvláštní, hodně sladkou, vůni. Nějak extra mě sice nenadchly, ale po ránu rychlou službu udělají (většinou na to díky Matildě stejně nemám déle než minutu).

péče o problematickou pleť, Nuxe, Mastic Spa

Jako denní krém poslední dobou používám mandlový krém od Weledy na citlivou pokožku. Je to takový lehoučký, krásně se vstřebávající krémík, který lehce voní po mandlých. Dá se koupit v každém DMku za cca 350Kč a je vhodný i pro děti.

Zhruba jednou týdně si večer místo Apsarou vydrbu obličej jemným peelingem od mé další oblíbené značky Natura Siberica. Na problematičtější pleť by se neměl používat peeling moc často, a už vůbec ne ten hrubý, takže mi tenhle jemňoučký peeling úplně vyhovuje. Obsahuje extrakty z arálie mandžuské a tužebníku (neptejte se mě co to je:), vitamín F a hydrokyseliny.

Jako poslední ještě zmíním pleťovou masku, kterou si dávám opravdu zřídka (asi 2x do měsíce), protože jsem na to prostě lenoch. Když už se ale rozhodnu, tak používám čistící masku se zeleným jílem a bergamotem opět od značky BioAroma. Je to jílový, šedozelený, prášek, který se smíchá s pár kapkami vody a nanese na obličej, kde během chvíli ztuhne. Má pleť čistit a hojit, což pravděpodobně dělá, ale musela bych masku asi používat častěji pro viditelnější výsledky. Nicméně, když už se odhodlám, tak po smytí jílu a nanesení tonika a krému od BiAromy, je pleť opravdu jemná a krásně vyčištěná. Pokud chcete jít do přírodní kosmetiky a neutratit majlant, tahle značka je prostě TOP! :)

péče o problematickou pleť, BioAroma, Natura Siberica

Samozřejmě i zde platí pravidlo, že nejdůležitější je to, co jde do nás, a když do sebe budeme hrnout kila cukru, tak nepomůže sebelepší kosmetika. Já jsem toho důkazem. Když mám nějaké dny extra prasečí a cpu se sladkým od rána do večera, tak se to na pleti hned projeví. Jako před týdnem, kdy jsem za den spráskala tři velké větrníky. Tři dny na to se mi ta hrůza odrazila právě na obličeji (no a taky zádech a výstřihu). A dobře mi tak! Stav pleti mi také hodně ovlivňuje cyklus (opět říkám - zlaté těhotenství!). Nejhorší pleť mám vždy zhruba uprostřed, v době ovulace. Ano, přesně v té době, kdy má být údajně žena pro muže nejpřitažlivější, nejvíce žádoucí a je připravena zplodit potomka, tak já doslova "rozkvetu" :-))

Jaké jsou vaše tipy v péči o pleť a jakou kosmetiku používáte? Moc ráda se zase já inspiruji od vás. :)

3 komentáře :

  1. Supr inspirující článek, taky mám teď krém BioAroma a zdá se skvělý. Poslední odstavec mě pobavil :-))

    OdpovědětVymazat