neděle 23. října 2016

Deset faktů o životě s náročňátkem

1. Pláč a řev cizích dětí vám nevadí, naopak ho vítáte s (utajeným) nadšením. Kdykoli totiž řve jiné dítě, vyvolává to ve vás pocit "jo, nejsem v tom sama". Máte z toho vlastně trošku i radost, protože to tentokrát nejste vy kvůli které se v restauraci zvedají lidé od vedlejších stolů.

2. Když se náročňátko vzbudí za noc třikrát, tak je to vlastně perfektně povedená noc a vy jste do růžova vyspaná. Mohlo by to být totiž i šestkrát... nebo pravidelně po dvaceti minutách, že? :)

3. Máte dokonalý rozpoznávací sluch! Podle prvního tónu rozeznáte, jestli řve, protože "spadnul jsem a chci zvednout" nebo "strašně se nudím, matko bav mě nebo ty dvě minuty než se vyčůráš nepřežiju!" či "mám hlad, jestli teď hned nedostanu piškot, umírám!" nebo "něco mě bolí" anebo "okamžitě potřebuju ten mobil co máš zrovna v ruce, takže ho naval!"

4. Když si vám někdo s normálním dítětem povzdechne "ten je dneska teda protivný, asi deset minut bez přestávky křičel" máte chuť ho zabít... nebo se smát... hystericky.

5. Na pozvednutá obočí a rady tipu "teda, to je ale živé dítě, ten by potřeboval tvrdší výchovu" a "naplácat na zadek bys měl dostat, když tak zlobíš maminku" od kolemjdoucích svědků vzteklé scény vaše náročňátka reagujete... nereagujete. Jsou vám totiž u zadku.

6. Panáček domácí višňovky či sklenička... (i dvě) vína k obědu nejsou náběhem k alkoholismu! Jen povolené berličky k přežití dne!

7. Když při víkendové snídani vaše náročňátko leze pro změnu jednou po tátovi a vy si užíváte (teplé!) kafe a muž ze sebe sklepe dítě se slovy "Nech mě teď, já se chci taky někdy najíst v klidu", máte chuť mu to kafe chrstnout do obličeje. Nedopřává si snad sakra klidnou snídani, bez dítěte visícího na noze, pět dní v týdnu?!

8. Ticho se stane krásnější hudbou než dokáže vyprodukovat vaše nejoblíbenější kapela.

9. Za poznámky typu "Nepřibrala jsi, nejsi zase těhotná?" chcete tázající uškrtit, protože jídlem a sladkostmi samozřejmě zajídáte každodenní nerváky. Náročná dvojčata na tebe, tazatelko! :)

10. Potřebujete mít spojence! Nejlépe ve svém muži, protože nic neposílí vztah tolik, jako společný "nepřítel" :)

náročné dítě, tipy na náročné dítě, vzteklé miminko

4 komentáře :

  1. Zdravim Vas, maminko Matildy,

    mam dcerku jen o tri tydny mladsi, nez je ta Vase, a take je to poradne "narocnatko". Ty hezke chvile s ni a zvlaste pak pocit naplneni prinasejici fakt, ze jsem maminkou uzasneho ditka mi mou temer permanentni unavu, probdele noci a obcasne zoufalstvi bohate vynahrazuji, ale nekdy je to fakt "mazec".

    Takze diky...diky za Vas blog a z neho plynouci povzbuzeni a rozveseleni v tech tezkych chvilich ve smyslu: "Ty to zvladnes, jsi preci matkou vyjimecne osobnosti. A nejsi v tom sama." ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, bod 6, ten sedi:) Ale neni to jen berlicka pro me, ale i ochrana pro dite, protoze po tech mesicich ovladani se mam nekdy strach, ze jednou mi ty nervy prece rupnout musi...takze zase to vlastne delam pro nej:))))

    OdpovědětVymazat
  3. Tedy teprve čekám svoje první a tajně doufám, že moje malé nebude takové "náročňátko". Velice vás obdivuji a musím říct, že to berete opravdu s nadhledem. Držím palce.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,
    váš blog čtu už nějakou dobu a moc mě baví. Moje "náročňátko" bude už skoro tříleté, takže už jsem si s ním taky užila svoje:) Nedávno jsem narazila na knížku AHA rodičovství a musím upřímně říct, že ač mám v téhle oblasti docela načteno, tak po přečtení téhle knížky konečně začínám mít pocit, že začínám své dítě chápat a možná si mateřskou začnu ještě i užívat;))...opravdu vřele doporučuju.

    OdpovědětVymazat