pondělí 1. ledna 2018

Hezký nový rok

Docela jsem se na ten "nový rok" těšila. Už den před Silvestrem jsme zrušili vánoční stromek, protože já prostě ráda začínám nový rok čistě, od začátku a ne s relikvií připomínající mi už "loňské" vánoce. Těšila jsem se na něj s vidinou toho, že tento rok hodlám neotěhotnět, neporodit, nenechat se paralyzovat bolavými zády a místo se začít věnovat trochu více sobě. Více cvičit, zdravě jíst, pozitivně myslet, hluboce dýchat. Být míň online, zato víc outdoor. Míň řvát na děti. Jet v létě k moři. Nebo kamkoli, ale prostě někam odjet. Vyčisit si skříně i hlavu. Více psát, ať už na blog nebo do šuplíku. Víc si povídat s mužem. Trávit s dětmi čas pravidelně jednotlivě, protože Maťulka je úžasná bytost, se kterou si ten one-on-one čas užívám čím dál víc a Miky je roztomilý kulíšek, kterého si chci mazlit jak jen to nejdýl půjde.

Jenže pak jsem se v poslední den toho náročného roku 2017 dozvěděla, že jeden z mých nejbližších lidí je hodně nemocný. A ve světle toho najednou všechno to, co jsem napsala, naprosto ztrácí jakýkoli smysl a důležitost. A ten rok pro mě najednou začíná nevesele a já jsem místo pozitivního očekávání najednou plná úzkosti, kterou ani neumím slovy popsat. A upřímně, těšit jsem se na něj nějak přestala, protože se bojím, strašně se bojím, co nám přinese...

Kdybych se uměla modlit a věděla, kam svoje modlitby směřovat, tak to udělám. Takhle alespoň doufám, že to, co si hodně přejeme, se nakonec splní. Tak ať je ten rok 2018 prosím dobrý. Nemusí být úžasný, plný zážitků a kdo ví čeho. Ať je prostě jen dobrý a ať jsme na konci zase všichni spolu, zdraví.

novoroční

Hezký nový rok!

2 komentáře :

  1. Přeji hodně sil a pevnou víru v zázrak uzdravení. Některé věci k životu zkrátka patří a přicházejí bez pozvání. Nikoho neminou.

    OdpovědětVymazat
  2. Přeji Vám sílu na vše, co nový rok přinese. Jak Vás z blogu znám, jste silná! Držte se a buďte si v nejbližší rodině oporou navzájem.

    OdpovědětVymazat