sobota 24. října 2015

Máma utrácí (za Matildu)

Je podzim, což je období nejrůznějších dětských burz a bazárků, kde se dá nakoupit za levný peníz celkem slušná garderóba pro prťata. Já se musím přiznat, že momentálně kupuju Tilišákovi věci z druhé ruky nejraději. Záchvaty radostné euforie, které jsem prožívala v těhotenství, a byla schopná vlítnout do Nextu a uvalit pětikilo za totálně nepraktický džínový overálek nebo tři stovky za bodíčko, jsou fuč. Když vidím, jak rychle z toho Matilda vyroste a taky to, že mimina ty věci rozhodně nijak extra neobnosí a dají se za zlomek ceny pořídit fakt krásné kousky, jdu raději do toho. I když je fakt, že míra opotřebení stoupla zavedením příkrmů a dost často to, co do ní cpu (mrkev, švestka) zanechá nesmazatelné stopy.

bazárek
úlovky z podzimního bazárku ve Šlapanicích

Kromě bazárků a dětských burz se, myslím, vyplatí, občas navštívit i nějaký ten sekáč. Mám dojem, že Brno zrovna velkým množstvím kvalitních dětských sekáčů neoplývá, proto vlastně chodím jen do jednoho, který jsem si docela oblíbila. Je to Hvězdičkový minibazárek v Komíně, kde má majitelka všechno vyprané a vyžehlené a dá se tu natrefit jak na luxusní kousek tak na klasické oblečky na doma v super stavu. Někdy, ale opravdu málokdy, koupím něco i přes internet z druhé ruky. Například na FB stránce Nosíme děti, kde se dají pořídit praktické věci k nošení v šátcích a nosítkách za lidovější cenu.

Samozřejmě nejsem takový žgrd, abych Matildě čas od času nekoupila i něco nového na sebe. Přiznám se ale, že kupuji z devadesáti procent věci alespoň výrazně zlevněné a pokud ne, tak to musí být něco, co opravdu nutně potřebuje anebo mě to musí strašně nadchnout (to se dost často stává na Fléru). Nové věci poslední dobou kupuji převážně z dětských kolekcí v Tchibu a Lidlu.

bodýčka z Tchiba a overálky z Lidlu

merino kukla
kuklička na zimu podšitá merinem od DupeTo z Fléru

Začínám taky pomalu shromažďovat knížky, i když je na ně čertice ještě malá a při setkání s knížkou zatím funguje spíše jako zkartovačka, aniž by ji jakkoli zajímal její obsah. Sháním pěkná barevná leporela, pohádky nebo anglické knížky pro nejmenší. Samozřejmě hledám inspiraci na nejrůznějších blozích jiných maminek, abych věděla, co se osvědčilo. Momentálně mi udělal pěknou díru do kapsy Blog Zrzky, díky kterému jsem uvalila v knihkupectví nehoráznou sumu za Zrzkou doporučovaná zvířátkovská leporela, kterými se mi přesně trefila do vkusu. Také jsem objevila v antikvariátu Smíchov všude vyprodané knížky od Jiřího Holuba, které ač jsou určeny dětem, tak vás totálně dostanou do kolen. Obzvláště ta o Matyldě! :-D Moje Matilda má teď tedy zásobu knížek snad až do první třídy, ale nemohla jsem odolat.

dětské knihy
nádherná skládací leporela plná zvířátek a říkanky na dobrou noc

dětské knihy
čtivo zatím spíše pro mámu: melancholické pohádky a naprosto boží "dětské knížky" od Jiřího Holuba, u kterých budete padat smíchy ze židle

Kde a co nakupujete pro své pidilidi vy?

4 komentáře :

  1. Luci, "díky prosím" jak říká moje Klára :) Hele, knížek není nikdy dost, ty se neztratí a druhé (třetí, čtvrté) jako když najde... S oblečením to máme úplně stejně. Před Klárou jsem naběhla do Lindexu a už to jelo, tisícovky lítaly. Jak se narodila, objevila jsem kouzlo bazáčového zboží. Pravidelně (2x ročně) procházím bazárek MaTáTy v Medlánkách, pak mám jednu oblíbenou paní na Aukru s odběrem 10 min od baráku, která vozí věci z Anglie. Babička pro nás nakupuje v Lidlu. A Fler na nějaké speciálky, stejně jak ty. No a antikvariáty jsou nutnost, před pár měsíci jsme s Klárou ulovily dvě krásně ošoupaná leporela z dob komunismu za 5 Kč!! Lovům z druhé ruky třikrát zdar!

    OdpovědětVymazat
  2. Akorát předpokládám, že jak začnou běhat a odírat kolena na gatích, tak tohle sekáčové období skončí, protože v jejich velikosti toho moc nebude :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jo, je toho sice míň, ale dá se v pohodě sehnat.

      Vymazat
  3. Ja mam spoustu veci po Vojtiskove sestrenici (jen vyrazuju prilis holcici veci), kdyz mi neco chybi, dokupuju pres net pouzite. Jsou to fakt pekne veci casto za zlomek ceny a fakt jak z toho rychle roste, tak nema cenu kupovat nove, chodim na bazar modreho konika, nebo treba jsem zkousela laclik.cz. Nejake teplacky jsem kupovala nove od zen, ktere je primo siji (treba Mishy), aby sedly i pres latkovky. ty nici docela rychle, jak leze:) a taky s prikrmama toho uz dost nicime. Kdyz potrebujem neco nouzove rychle, tak jsme kupovali v tescu. knizky zatim taky akorat nici, tak nic zatim neshanim.. zato jsem zaridila prukazku do knihovny:)

    OdpovědětVymazat