úterý 15. prosince 2015

Ve sporťáku za dámičku

Matilda má za sebou další malý milník. Překonvertovali jsme z hluboké korbičky na sporťák! Nejenže se v zimním oblečení do korby už skoro nevešla, ale hlavně ji to v ní strašně nebavilo. Když usnula, tak jsme procházku ještě zvládly, ale jakmile byla v bdělém stavu, neustále pobrekávala, protože prd viděla a okolí už ji přece jen zajímá víc než jen výhled na mámin nudný obličej. Máťa sice ještě nesedí, ale náš kočárek (Teutonia Be You) se dá nastavit i do úplného leže. Většinu času ji mám ale stejně polozvednutou, aby mohla koukat, a do ležící polohy ji sklopím, když usne. Je teď venku mnohem spokojenější, vydrží delší procházku a mě to takhle baví taky víc.

zimní kombinéza, Pidilidi, Matilda v kočárku

Co jí obléct do hlubokého kočáru jsem neřešila vůbec, protože v hlubinách korbičky šly maximálně zahlédnout dvě svítící oči. Přemýšlet nad nějakým outfitem by byla ztráta času. Nicméně ve sporťáku už je na ni vidět mnohem víc, tudíž jsem jí na tu novou životné éru pořídila i nový kus garderóby. Musím skromně podotknout, že ač po mně zdědil Tilišák jistou náladovost, mrzutost a plačtivost, tak vizáží je po mém muži, což znamená, že je to neuvěřitelně pěkné dítě. Ano, to říká každá máma, ale já mám důkaz. Mám totiž kamaráda, který nemá rád žádné děti a všechny je považuje za ošklivé a obtěžující tvory. Když poprvé uviděl Matildu, sjel ji svým ultra kritickým okem a uznale poznamenal: "Mno, není jako úplně škaredá... asi počkám, až jí bude šestnáct, jestli se to potvrdí..." On tedy neví, že, až bude Matildě šestnáct, bude život trávit na vymezeném a monitorovaném prostoru obehnaném elektrickým ohradníkem, který ji ochrání právě před takovými obstarožními chlípníky, kým se pravděpodobně do té doby stane on. Ale zpět k Matildině novému zimnímu hadříku. Je to tahle parádní růžově kostkovaná kombinézka od české značky Pidilidi.

kojenecká kombinéza Pidilidi

Pidilidi jsou malá rodinná firma a na jejich e-shopu najdete opravdu pěkné a praktické věcičky pro malé i větší děti. Já jsem si původně objednala tuhle krémovou kombinézku s tučňákem a medvědem KLIK, která byla taky skvělá a opravdu hodně teplá, nicméně jsem netrefila velikost a vracely jsme ji, protože Máťa by se do ní vlezla dvakrát.

kojenecká kombinéza Pidilidi

Naše kostkovaná se mi ale nakonec i líbí víc, a každý ji Matildě chválí, protože, co si budeme vykládat, strašně jí to sekne. Když už kočár tlačí ztrhaná a nevyspalá osoba s kruhy pod očima, tak aspoň v kočáru musí sedět malá krasavice.

Kombinézka je na dva zipy, což je podle mě nutnost, alespoň u nás, jelikož Matilda nenávidí oblékání a vždycky ho dramaticky ořve. To, že ji do ní můžu rychle šupnout a zazipovat, tuhle nepříjemnou akci hodně urychluje. Uvnitř je kombinéza podšitá červeným fleecem a je dobře zateplená, přestože není nijak výrazně naducaná a tlustá. Jediné malé mínus jsou hodně stažené gumičky nad capáčkami, což znamená, že jí tam nožku musím při oblékání silou zatlačit, a když ji potom vytahuji, tak nám tam vždycky zůstane ponožka.

Na kombinéze se mi líbí i odepínací rukavičky. Matilda je totiž na rukách nesnáší, takže je zatím moc nevyužíváme a alespoň nezavazí. Když je velká zima, tak jí prostě ruce nacpu pod deku. Na mrazy jsme tedy připravení (teda alespoň Máťa, protože já jsem nákup nové zimní bundy po jedné návštěvě obchoďáku vzdala a raději zase vytáhla svoji starou) a Tilišák může frajeřit. Pokud se vám líbí, tak kombinézku seženete ZDE a to i v klučičí variantě.

kojenecká kombinéza Pidilidi, zimní kombinéza, Pidilidi

Žádné komentáře :

Okomentovat