úterý 27. září 2016

Podzimní výbava do hnusného počasí

Zatím je venku parádní babí léto, přesně tak jak to mám ráda. Rána už jsou sice studenější a mokřejší, takže když člověk vyběhne na zahradu, tak jedině v teplé mikině a holínkách, ale během dopoledne už sluníčko zase hřeje a odpoledne stačí na hřišti sedět zase v tričku. Mám sice léto a horké dny ráda, ale určitě už ne tolik jako dřív, takže mě na rozdíl od mých bezdětných let příchod podzimu nijak nerozesmutnívá a naopak se těším, co nového přinese. Sice se netěším na brzké stmívání, šero ve čtyři odpoledne, na plískanice a přeháňky a trochu se bojím, jak to dítě v tomhle počasí unavím a utahám, ale co, nějak si snad nakonec poradíme. A i když bude hnusně, tak se nabalíme do softshellu a gumáků a budeme stejně řádit venku, co to jen půjde.

leroka design, softshellové oblečení, oblečení do deště, holínky

Právě proto tu mám dneska pro vás tip na podzimní oblečení do deštivého počasí. Mám vždycky radost, když objevím nějakého českého výrobce, který šije krásné a funkční oblečení pro děti. A právě během shánění nepromokavého oblečení jsem na Fléru narazila na paní, která šije pod značkou leroka design a má opravdu parádní věci. Seženete u ní v obchůdku od čepiček přes tepláky, mikiny či šatky, právě až po funkční softshellové kalhoty a bundy. A po těch jsem šla já. Věci ušije na míru přímo pro vašeho prcka a skvěle a rychle se s ní komunikuje. Stačilo Tilišáka přeměřit a od první zprávy do deseti dnů byly věci doma. A sami posuďte, jestli se vám její výrobky líbí. Mně strašně moc!

leroka design, softshellové oblečení, oblečení do deště, holínky

Jsou nejenom funkční, rostoucí, ale vypadají fakt luxusně a jsou bezchybně ušité a zpracované. Protože nejsem zrovna žádný estét, tak mi paní poradila i jaké barvy k sobě sladit a myslím, že výsledek se dost povedl.

leroka design, softshellové oblečení, oblečení do deště, holínky

Kalhoty jsou zespodu zateplené a sednou Tilišákovi jako prdel na hrnec. Bundička, která je taky zespodu zateplená, je jí trošku delší (hlavně rukávy), ale díky tomu věřím, že ji vynosí ještě příští rok. Čepička je boží trpaslíkovská a dá se nosit buď tak, jako ji má Matilda na fotkách nebo ohrnutá. Jestli se vám krakenidlův outfit líbí, určitě nakoukněte do obchůdku leroka design na Fléru.

leroka design, softshellové oblečení, oblečení do deště, holínky

Protože ráno chodíme do zahrady, tak sehnat holínky byla nutnost. Snažím se Matildu obouvat ve stylu barefoot nebo alespoň kupuji botky kompromisy, takže i gumáky jsem sháněla s co nejohebnější a nejnižší podrážkou. Většima holínek z klasických obchodů má bohužel fakt tuhou a vysokou podrážku. Sama od sebe vím, jak je mi to osobně nepohodlné v nich chodit. Zase nejsem ale takový zarytý barefooťák, abych dávala za holínky tisícovku. Nakonec jsem naštěstí objevila tyhle Playshoes, které se dělají už od velikosti 19 (12cm) a jsou na holínky poměrně měkké a ohebné. Nejlepší ale na nich je, že jsou nízké, takže se v nich i malému dítěti dobře chodí. Ozkoušeno na Matildě, která v nich po zahradě lítá jako v teniskách. Dělají se i v klučičí variantě a my jsme koupili ZDE.

leroka design, softshellové oblečení, oblečení do deště, holínky

Zatím Matildě holínky Playshoes sedí, ale noha jí roste poměrně rychle, takže jsem už do zásoby za výhodnou cenu z barefoot bazárku na facebooku koupila tyhle druhojakostní holínky Aigle. Jsou velikost 21 a zatím jsou jí dost velké, takže v nich zakopává. Jsou také vyšší a rozhodně se jí v nich nechodí tak dobře jako v těch beruškových.

leroka design, softshellové oblečení, oblečení do deště, holínky

Vypadá to, že dítě je na podzim komplet vybaveno a i já jsem si pro jistotu pořídila nové holínky, abych v těch kalužích mohla skákat s ní. Ale stejně doufáme, že ještě dlouho pršet nebude a babí léto nám vydrží až do Vánoc :)

leroka design, softshellové oblečení, oblečení do deště, holínky

1 komentář :

  1. Nádhera! Od začátku do konce! :) To oblečení je fakt super, musím pořádně prozkoumat. A i ty nízké holinky by se nám hodily. :)

    OdpovědětVymazat