čtvrtek 29. září 2016

Puky Pukylino - odrážedlo pro nejmenší

Takové to mini pidi odrážedlo, které je teď děsně trendy. Pořídila ho kamarádka odnaproti pro svoji holčičku a Tilišák si ho chtěl pořád půjčovat, takže jsme ho teda pořídily též. Představujeme ultra roztomilé Puky Pukylino, a jak jinak než v růžové.

puky, pukylino, odrážedlo

Matilda už předtím vyzkoušela několik těch klasických plastových motorek, co mají ve předu jedno a vzadu dvě kolečka. Vždycky ho ukradla na hřišti nějakému dítěti, nasedla, popojela, spadla, řvala. Nemá prostě ještě tu správnou stabilitu. Na Pukylinu je ale skvělé, že má kolečka ve předu i vzadu dvě a k tomu velké pohodlné ergonomicky tvarované sedátko. Odrážedlo je kovové, což znamená, že je trošku těžší (ale žádná hrůza, váží jen 2,5kg) a stabilnější. Odrážedla Puky se vyrábí už přes padesát let v Německu, takže si za ne úplně malou cenu kupujete kvalitku, která by měla přežít i několik generací divokých dětí.

Moc jsem se na něj těšila. Hlavně na to, až bude Tilišák s kámoškou Ádou nadšeně drandit po naší ulici. V mých představách už po pár prvních rozjížděcích pokusech frčela jako vítr, takže jsem jí k odrážedlu vzala rovnou pro jistotu i přilbu. Kamarádka totiž od začátku učila svoji holčičku, že na motorku může jedině s přilbou. Matilda jí často přilbu kradla a zkoušela si ji, takže jsem si naivně myslela, že v tom nebude vůbec žádný problém. Jak mě to moje dítě ale umí pokaždé překvapit!

puky, pukylino, odrážedlo

Prvotní nadšení z motorky i přilby totiž opadlo poměrně rychle. Na to jsem u Matildy ale zvyklá, takže tomu stále dávám šanci. Odrážedlo bereme ven denně i s tou vidinou, že na něm ujede pár metrů a zbytek cesty ho potáhnu já. Přilbu si sice nadšeně zkoušela doma, ale jakmile ji nasadíme venku, tak se vzteká a rve si ji dolů s takovou vervou, že by se na těch šňůrkách byla schopná oběsit. Když je venku se mnou sama, tak nechce jezdit skoro vůbec, ale když je venku kamarádka Áda, tak vydrží trošku déle.

puky, pukylino, odrážedlo

Každopádně to určitě nevzdávám a motorku budu ochotně ven tahat dál a doufat, že se Tilišák rozjezdí dřív než z Pukylina vyroste. Na pravidlo "na motorku jedině s přilbou" už ale lehce rezignuji a nechávám ji jezdit i bez. Nicméně přilbu určitě využijeme na kolo, protože se chystáme ještě teď na podzim koupit sedačku za kolo a snad zvládnout ještě alespoň pár kratších vyjížděk.

puky, pukylino, odrážedlo

Puky Pukylino koupíte třeba ZDE na Feedu. Přilbičku máme tuhle KLIK a je také značky Pukylino. Jinak, Pukylino je sice pro děti od jednoho roku, ale pokud máte děti velikostně větší a motoricky zdatnější, možná bych šla raději rovnou do verze Puky Wutsch KLIK, která má být od roku a půl. A obě verze seženete v růžové, světle modré nebo červeno - žluté variantě.

A jaké hračky baví venku vaše mrňata?

P.S. A vidíte prosím, že se jako matka fakt ukrutně snažím a sháním jí ty nejlépe vypadající a nejvymakanější trenéry, protože všichni víme, jaká je Matilda koketa. A ani to ji k žádnému pořádnému výkonu nepřesvědčilo! Tak já už fakt nevím, zbývá snad už jen zkusit brnknout Bradovi, když je teď teda single... :-)

P.P.S. Ženský, přiznejte se, která byste chtěla taky mít takového strejdu přes ulici, hm? :-D

puky, pukylino, odrážedlo

7 komentářů :

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Dekuju za tip, Luci! Vetsi varianta odrazedla je od 80 cm, tak pak k rocnim narozeninam sahnu asi rovnou po te. Nase dcerka meri v pul roce 73 cm :/ ...Doufam, ze z ni nebude pani Hagridová :/ Matula i Ada jsou k sezrani...a pan trener ;)?! Taky bych chtela mit vuli na sobe takhle makat! Btw: Co na nej rika manzel :D?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, pokud je prdelinka větší, určitě bych šla rovnou do větší varianty, Máťa je docela drobek a je jí to už tak tak. A co říká muž na "trenéra"? :-D Sedí s ním denně v kanclu, takže myslím, že se na něj vynadívá dost, ale zatím ho bohužel ke cvičení moc neinspiroval :-D

      Vymazat
  3. Luci, díky za tuto recenzi. Já chtěla Pukylino pořídit jakubovi k roku ale hrozně mých čtenářek mě od něj zrazovalo, tak 50 na 50 i z hlediska recenzí na netu. Že ta zadní kola zavazí nožkám při jízdě :( Co myslíš? Já ho nakonec nekoupila, řekla jsem si že počkám do jara a pak ho asi stejně koupím... Je moc hezké, a hlavně žádný šunt. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mně se nezdá, že by jí ty kolečka vadily, ale ona zatím jezdí tak opatrně a vydrží jen chvilku. A nechceš pak Kubíkovi koupit raději to větší? Já bych asi šla do toho většího, toto je vážně prťavé, ale Máťa není žádný obr, tak zatím to stačí, ale věřím že na jaře/létě pořídíme něco většího....Jinak je to fakt kvalitka a vypadá to podle mě o dost líp než ty klasické plasťáky. Ale ta cena, no...:-(

      Vymazat
    2. Ježíš já se z toho dilematu snad nevyhrabu :) No na jaro bych asi šáhla po tom wutschi, ale kdo ví. Klárka drandila na motorce snad od roka a měla (vlastně pořád má) ji moc ráda. Jenže Kubovi chci něco na ven, když Klára frčí na kole, vidím, jak by ji chtěl dohnat taky na něčem.

      Vymazat
  4. Puky je skvělý odrážedlo! My koupili tu menší velikost a malej na něm jezdil od roku doma a pak jsme začali brát i ven na jaře a dnes nejdeme ven bez "motojky". Sice jsme taky ujeli ze začátku pár metrů, ale děti si zvykají postupně na všechno. Dá se sehnat i levněji z bazoše.
    Jo vaše články jsou super, ráda čtu. Máme podobně děti - Máťa 19měsíců.
    Tak ať se vám daří a přeji stále pevné nervy a trpělivost, která mi občas dost chybí:-(

    Lenka

    OdpovědětVymazat