pátek 11. listopadu 2016

Tipy na Ježíška - Plan Toys a Leroka design

Nějak na mě padla podzimní únava s ne úplně nejlepší náladou. Výsledkem je, že se mi do ničeho moc nechce. Asi bych potřebovala na pár dní vypnout režim máma a zmizet někam do přírody. Nereálné. Taky je to asi tím, že krakenidlův spánkový režim je stále marný a já už pomalu přestávám věřit, že to bude někdy lepší. Ještě jsem se asi nedokázala smířit s myšlenkou úplného vynechání denního spánku a stále nutím Matildu po obědě spát. Je to pořád stejně zdlouhavý a silně neveselý proces, který končí často tím, že ona v slzách usíná a já v slzách odcházím. Budí se teď poměrně často i v noci, což sice obstarává díkybohu muž, ale to neznamená, že já nejsem vzhůru. Tudíž momentálně energií opravdu nepřekypuji.

Ale abychom přešli raději k něčemu pozitivnímu. Blíží se nám Vánoce, no ne? Pro někoho, kdo se vyžívá v třpytivých dekoracích, pečení cukroví, čančání domácnosti a dokáže si kolem sebe vyvořit sváteční atmosféru, právě nastávají žně a nejoblíbenější část roku. Asi tušíte, že já taková nejsem. Kromě toho, že veškerou vánoční dekoraci (kromě baněk na strom) jsem vyhodila, jelikož ji považuji za pracholapače, tak bych celkově období listopad-únor nejraději z kalendáře vyškrtla. Klidně i s Vánocemi. Ale to se mi nepodaří, stejně jako na pár dní zmizet pryč, takže vzhůru do vánočního boje.

Letos jsem odhodlaná i Vánoce pojmout minimalisticky. Žádné velké dary ani zběsilé šlechtění domu. S mužem si možná dáme nějakou malou drobnůstku pro radost a zbytek rodiny vezmu letos taky spíše symbolicky. Samozřejmě nejlíp na tom bude krakeňátko, které bude mít pod stromkem minimálně tři dárky. Postupně vám je tu (v době, kdy bude spát, pokud bude spát...) nafotím a třeba pro vás budou malou inspirací.

Dnešní tipy na dárečky jsou ale věcičky, které my pod stromek schovávat už nebudeme. Matilda je dostala hned, protože je nutně potřebovala. Ano, i dřevěného pejska :)

plan toys, šťastné štěně, tahací hračky

Měli jsme totiž tahacího dřevěného jezevčíka na šňůrce koupeného v létě na farmářských trzích. Jednou nám však záhadně zmizel na pískovišti a od té doby je nezvěstný. Matilda ho měla moc ráda, takže jsem si dala za úkol sehnat jí co nejpodobnějšího. A tohle kritérium splňoval právě tento jezevčík, alias šťastné štěně od Plan Toys. Od Plan Toys už pár hraček doma máme (článěk ZDE) a ani tento čoklík nezklamal. Narozdíl od plasťáka od Fisher Price, který se pořád překlápí a tudíž se na hrbolatější cestě nedá prakticky tahat, tento jezevčík drží na kolečkách stabilně. Líbí se mi, že je vlastně docela obyčejný, nepřeplácaný a při pohybu se srandovně vrtí.

Pokud mají vaše děti rádi tahací hračky a vy jste stejně jako já ulítlí na cokoli se psí tématikou, tak tento Alík určitě potěší. Matilda ho občas vyvenčí i venku, a přestože se k němu nechová příliš něžně (stejně jako k našim živým psům) a omlátí ho o kdejaký obrubník, tak pejsek stále drží pohromadě, neodírá se a vypadá jak nový. Pořídíte ho třeba ZDE.

plan toys, šťastné štěně, tahací hračky

Další z našich novinek jsou opět výrobky od mé nově objevené a nyní už oblíbené značky Leroka design (recenze na jejich softshellové funkční věci ZDE). Tentokrát nám paní Lenka ušila dvoje parádní tepláčky, zateplenou čepičku a nákrčník.

Šedé tepláčky s hvězdičkami jsou podšité měkoučkým plyšem, takže jsou opravdu teplé. Jako většina věcí, které paní Lena šije, jsou "rostoucí", takže vydrží i přes dvě velikosti. Tyto máme ve velikosti 80 a Matildě jsou lehce volnější, ale už je nosí. Zajíčkovské turko-tepláky jsou z úplně božího tenčího úpletu a jsou velikost 86, takže zatím na Matildu velké. Budou ideální na jaro a léto.

leroka design, handmade oblečení, flér, turky, tepláčky

Malinovo-šedá beanie čepička je stejně jako nákrčník podšitá fleecem, což je ideální právě na tyto už chladnější dny. Myslím, že té naší modelce parádně seknou.

leroka design, handmade oblečení, flér, čepička, nákrčník

Pokud tedy plánujete pořídit prťatům na Vánoce nějaké originální a kvalitní hadříky české výroby, tak doporučuji navštívit obchůdek Leroka design, kde se s paní Lenkou domluvíte prakticky na čemkoli :)

Co by udělalo největší radost na Vánoce mě? Upřímně... kdyby si prarodiče vzali Tilišandu na celý víkend a my jsme mohli vyjet s mužem někam do penziónku v horách a vyšlápnout si pořádný celodeňák na nějakou menší horu. Avšak zatím nereálné.

8 komentářů :

  1. Asi moc nepovzbudím, ale podle mamky jsem nespala po obědě nikdy po tom, co mi sebrali dudlík (nevím přesně, ale tak max. rok a půl, dva roky? před 30 lety se rodiče snažili, aby děcka moc dlouho dudlíky nenosily) a pak když se narodil brácha a mamka si s ním chtěla po obědě chvíli lehnout, tak jsem se z prudy a vzteku praštila naschvál do hlavy o postel a výsledkem je dodneška celkem velká jizva na hlavě:D Takže tak, může to být i horší:D Tereza

    OdpovědětVymazat
  2. Tak pod větu období listopad - únor bych z kalendáře vyškrtla se podepisuju:D To je přesný, jako mě by ani nevadila zima, pět stupňů je v ČR i v létě, což o to, ale ta tma brzo odpoledne:( S dekoracema souhlas, jsem přihlášená na modrastrecha.cz, chtěla jsem čerpat inspiraci na stavbu nebo rekonstrukci domu/bytu, ale tam to jsou samý dekorace z Pepca a Kiku (byla jsem se tam podívat asi 3x, ale přijde mi to tam laciný a hnusný, pořád stejně jako poprvé, co jsem to viděla, asi se tam občas najde vyjímka, abych zas jen neprudila, to jo) no a od října i vánoční - wtf?:D Kdo chce mít doma od října lapače prachu s tématem vánoc? Já bych se i na ten stromek vyprdla, nebejt přítelova syna, tak žádnej ani nemáme:D
    Jo a ještě jedna věc - asi přestanu tenhle blog číst, aby mě nadobro neodradil od toho mít někdy vlastní dítě, protože se obávám, že zrovna kombinace s mým přítelem že to bude smrádě jako Matilda:D Ale na druhou stranu přítel už děcko má, umí se starat od mimina, tak aspoň něco pozitivního. Tereza

    OdpovědětVymazat
  3. Tak já si tento článek čtu právě když malý usnul po obědě :)) dneska i kupodivu rychle a bez pláče, ale vždy s mojí přítomností v místnosti (ležím v posteli a předstírám že taky spím - čtu si), jindy to bývá s pláčem a vzdorem, ale vždy pak spí. Mně ani nevadí zima, ale prosinec až leden - manželovo příbuzní slaví svátky a narozeniny jak o život a k tomu ještě Vánoce ... no hrozím se konce listopadu :) U nás výzdoba bude jen svícen na okno a pak stromek. Dárků se děsím už teď (ale ty co dostane od prarodičů tak ať si nechá u nich na hraní) a od nás dostane stůl, asi nějakou knížku s Krtkem a nějaký Duplo auto (kýč ale hraje si s tím). :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pche, Vánoce to jsou ty svátky klidu a míru, kvůli kterým začínají (zejména) ženy mít starosti už v půlce listopadu?
    Na tohle "slavení" typu 20 druhů cukroví, kopec salátu, mrak nasmažených řízků mě teda neužije. Stejně jako během roku jsem za marnou manželku, protože myju okna jen na jaře (či téměř nežehlím apod.) o Vánocích to vrcholí a mého muže lituje široké okolí. Jenže já si jako dítě pamatuju, že před Vánocemi se muselo uklízet, lítat po obchodech a shánět nějakou speciální potravinu (protože bez ní by přece nebyly Vánoce) a vůbec jsem toto období neměla ráda.
    V "dospělém" životě si pamatuju, že byla nutnost se sejít se všemi kamarády a známými (protože, kdy jindy než v prosinci) a ve výsledku jsem byla utahaná, neboť jsem zkrátka viděla moc lidí naráz a stejně z toho bylo houby.
    Proto peču jen perníčky (ty mě baví) a se zbytkem se nepatlám, stejně máme všichni (náběh na) tloušťku a cukrovku, a na stůl dám radši mandle apod.
    A tak bych mohla pokračovat dál...

    Chtěla jsem se jen zeptat. Vím, že jste jeli v bezplenkovce. Matilda vzorně spolupracovala a nechala se držet zkroucená nad kyblíkem, když už byla pohyblivější? Jak ji totiž líčíte, má na věci svůj jasný názor.
    Musím říct, že jak jste popisovala, že najíždí kočárkem do pejsků, bylo mi jich neuvěřitelně líto. A vůbec se nedivím, že jste ročnímu dítěti občas jednu plácla. Moje dítě začalo teď tahat za ocas kocoura, ale ten naštěstí prchá a snad půjde časem vysvětlit, že to kočičku bolí. Jinak to bude brzo oko za oko, zub za zub. Kocour se bude bránit a dítko před poškrábáním neuchráníme.

    Tak klidný zbytek temného období. (Juch juch, už za měsíc a kousek přestane ubývat dne, ale začne se vracet slunce.)

    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, nejhorší manželka hospodyně jsem jednoznačně já! Já nepeču ani ty perníčky a okna si jednou za rok (na jaře) nechávám umýt firmou :) A řízek jsem smažila asi jednou v životě :)
      Jinak, bezplenkovku jsme velmi úspěšně praktikovali do nějakého 10,11m, kdy nad kyblíčkem v pohodě držela. Pak se to zlomilo jakoby ze dne na den a kyblík naprosto odmítala, až jsem si říkala, že jsem byla asi moc hrrr a místo toho, abych se s ní "domlouvala", tak jsem ji prostě čapla a posadila na kyblík. A ona v těch 10/11m zjistila, že se tomu může vlastně vzepřít a bylo po BKM. Pak dlouhý bojkot kyblíku i nočníku a až tak od roku a půl akceptuje nočník. Vykadí se vzorně - řekne si, ale čůrání je bída, takže pořád valíme plíny ve velkém. Hodně ale pomáhají ty pampers pants, které jsou jakoby trénovací a oblíkají se jako kalhoty. Nic jiného už nekupuju, i když vím, že pampers jsou totálně neekologická hrůza :-/

      Vymazat
    2. Díky za rychlou odpověď. Já na BKM moc sílu neměla, pořád jsme někde v létě trajdaly venku a dítko bylo často v nosítku. Ale dařilo se mi dát ráno dítě nad kyblík, a pak celý den jsem nemusela řešit nic jiného než počurané plenky (což je fajn). Ale teď se mi už několik týdnů často vzpouzí a nechce být nad kyblíkem. A pak to člověk najde za dvacet minut v plence. A klidně i 3x denně. Papírovou dávám na noc, ale přes den kromě výjimek má látkovky. Co jsme přešli na ně, tak prakticky není třeba používat žádný krém na zadek.

      Doufám, že s nimi vydržím až do odplenkování. Kolikrát pozoruju přebalování dětí nad jeden rok a je to pěkná fuška je udržet na zádech.

      Tak zdar a sílu k plnému přechodu na kalhotky.

      Martina

      Vymazat
  5. No od roku výš se na zádech nechá přebalit jen, když má něco extra zajímavé v ruce (mobil, piškot...) Jinak přebalujeme za běhu :) Taky jsem chtěla látkovat, i na kurz jsem v těhotenství šla, ale lenost mě nakonec přemohla :-(

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé ten dřevěný psíček mi připomněl druhé Vánoce naší cácory... dostala takových hraček (babičky se činily a předbíhaly se vším možným interaktivním.. hracím - hýbacím...) ona vybalila tohoto tahacího pejska a už jí nic jiného nezjímalo... Vodila ho na procházky všude sebou! :) Vydrželo jí to docela dlouho ;)

    OdpovědětVymazat