pondělí 26. prosince 2016

Zbláznili jsme se? Tak trochu :)

Říkala jsem, že na Štědrý den jsme měli pro Tilišákovi prarodiče z obou stran přichystané jedno velké překvapení. Jak se Vánoce blížily, bylo čím dál těžší ho před nimi utajit. Ale podařilo se a opravdu nikdo nic dopředu netušil a bylo to pro ně překvápko veliké (i když, pro některé spíše šok...) Konečně je to ale venku a já to tajemství můžu radostně sdělit i vám. Asi jsme se s mužem trochu zbláznili, možná nám lehce hráblo anebo jsme v sobě objevili skryté masochistické sklony. Tak či tak, díky přízni osudu a tomu, že má jistě jako my smysl pro humor, vám můžu oznámit, že na samém začátku léta přibude do naší ulítlé rodiny krakeňátko číslo dvě. Yaaay!

druhé těhotenství, těhotenský deník, miminko, první trimestr

To je také důvod mé šílené říjnovo-prosincové únavy a podivných stavů. Konečně mám první trimestr za sebou a cítím mírný návrat energie. O tom, jaké byly začátky tohoto druhého těhotenství, vám určitě napíšu článek, ale už teď můžu upřímně říct, že je to jiné a o dost náročnější. Velký podíl na tom má samozřejmě hyperaktivní krakeňátko číslo jedna, které mě přes den nenechá vydechnout, ale i celkově jsem se fyzicka cítila mnohem hůř než v prvním těhotenství.

Hráli jsme si s myšlenkou nenechat si říct pohlaví miminka. Ale praktičnost a moje zvědavost nakonec zvítězily. Navíc, měla jsem od začátku jasné tušení a dokonce se mi o tom i zdálo. Ale stejně jsem trošku doufala v opak. Přece jen jsem se vždycky viděla jak vedu za ručičky dvě malé princezny v růžových šatičkách. Ale osud je srandista a vám už je teď asi teď jasné, že....

druhé těhotenství, těhotenský deník, miminko, první trimestr

Musím přiznat, že jsem tuhle informaci musela chvilku vstřebávat. Můj sen o dvou princeznách, které budou zároveň nejlepší kámošky, se rozplynul. Ale už po cestě domů z ultrazvuku jsem se začala těšit a teď jsem strašně ráda, že to bude chlapeček. Sice se mi ale vůbec nechce do shánění komplet nové výbavičky, jelikož Tilišanda má naprosto vše růžové a holčičí, ale to je asi jediné negativum, které v tom teď ještě vidím. Myslím, že bráška pro ni bude skvělý parťák a taky se jí snad líp ubrání :) A je to fajn i pro muže, který je samozřejmě nadšený, jelikož naše převažující ženská energie v domě se konečně vyváží.

A jak na tuhle, poměrně nečekanou, zprávu zareagovala nejbližší rodina? Přesně tak, jak jsem to očekávala a jak jsem se na to psychicky připravovala. Z mužovi strany vládlo nadšení, spousty otázek a těšení se. Z mojí strany přišla poměrně chladná odezva a gratulace s připomínkami tipu: a není to nějak brzo, proč jste nepočkali, až bude Matilda ve školce a taky hm, škoda, že to bude kluk, holka by byla lepší a nejlepší ach jo, to mu zase beztak dáte ňáký divný jméno, že.... No, co dodat, naštěstí jsem to čekala a tak nám to radost nezkazí.

Tak co, překvapila jsem i vás? :)

P.S. Jméno ještě vybrané nemáme a nejspíš ho dopředu stejně prozrazovat nebudeme. Nicméně, pokud máte nápady, co by se hezky hodilo k Matildě, jsem na ně zvědavá! Polykarp, Seladon nebo Jimram? Takových krásných možností! :)

43 komentářů :

  1. Gratuluji!!! :) náhodou je to super takový malý rozdíl, budou super parťáci :) my budem mít rozdíl 22 měsíců :) termín mám v dubnu a pohlaví se překvapit necháme :) i když tuším, že to bude zase kluk (ale v záloze máme v budoucnu ještě třetí šanci) :D Ten první trimestr mi dal také mnohem více zabrat než při prvním, ale teď už je to pohoda :) tak užívejte a těšte se :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky díky :) Čekáte v dubnu?! Tak to pánbůh s tebou! :-D Beran do domu = tajfun do domu :-) Nám přibude malý emocionálně nevyrovnaný ráček, tak doufám, že ho Máťa nebude moc šikanovat, a že ji pro jistotu brzy přeroste :)U nás bude rozdíl 26 měsíců a tuším, že první rok bude prostě mazec... :)

      Vymazat
    2. Moc gratuluju! Super zpráva. Ráče bude určitě fajn kluk (mám muže Raka doma už 17 let;), držím pěsti, ať jste oba v pořádku! Vera

      Vymazat
    3. Takhle jsem nad tím ani neuvažovala :D ... no první rok jo, už teď se mi stýská po spánku tak zatím spím co můžu :D

      Vymazat
  2. Velka gratulace,my se do toho pustili stejne po hlave.😁Doma mame stejne stareho beranka a v kvetnu pribude bracha blizenec.A vybrali jsme jmeno Mikulas...jak jsem cekala,reakce jsou velice rozporuplne,ale nam je to fuk,pro nas uz je to Miky.☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mikuláš je krásné jméno, měla jsem ho v short listu :) Tak to budou s naším lišákem o měsíc :) Přeji pohodové těhotenství a hodného beránka :)

      Vymazat
  3. Moc gratuluju! To je teda překvápko! Sdilím Vaše nadšení pro netradiční jména a hlasuju pro Jimrama!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Paráda! Gratulujeme! Hlavně prosím pořád piš, na tohle se těším! I na to jméno! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu psát, co mi budou síly stačit a krakenidlo povolí :-D

      Vymazat
  5. Gratuluji a také jsem zvědavá na to jméno ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji. Take jsem si myslela, ze budeme mit dve holcicky a taky nakonec druhy bude kluk. Taky uz jsem se s temi nadsenymi gratulacemi k parecku szila. Zase se holt naucime neco noveho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mně jako malé strašně chyběla sestřička (mám o 8 let staršího bráchu a náš vztah je dost chladný), takže jsem to strašně přála zažít Matildě. Ale nevadí, i s bráškou můžou být super kámoši, asi je to hodně o výchově a jak spolu budou vyrůstat :) Také gratuluji k chlapečkovi!

      Vymazat
  7. Je Luci,moc gratuluji.to bude u Vás veselo...ja bych to videla na Vendelína :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Gratulace k odvaze. Křeml

    OdpovědětVymazat
  9. Luci tak to je teda prekvapko :) pamatuju si jak jsi mi rikala ze tak maly vekovy rozdil bys nedala :) kazdopadne moc gratuluji a za nas muzu rict ze je to super! Pamatuju si ze i muj blog v prvnim trimestru spal :) neslo to ale pak se to srovnalo. Budte hlavne zdravi a tesime se na chlapaka! Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, přehodnotili jsme to nějak :-D Ať si to "odbudeme" radši v jednom :-)

      Vymazat
  10. Mno páni, ja čumím jak puk!!! Gratuluju a upřímně závidím. U nas diky pokračující (převážně) noční tyranii druhé nehrozí, zase jsem to včera na muže zkoušela a ani Vánoce s ním nehly;) Preji Vám hodně zdraví a kopu sil navíc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D To chce nějakou lest na chlapa! :-D Muž byl svolný rychle, vlastně to sám navrhoval. Zhodnotili jsme, že stejně v noci nespíme a přes den to tu řve, tak to bude holt nějakou dobu double a po roce třeba přijde klídek a začnou si spolu hrát a v noci spát :-D

      Vymazat
  11. Moc gratuluji :-) Klučík bude určitě andílek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, moc v to doufám, jinak to bude fakt divočina :-D

      Vymazat
  12. Gratuluju a neboj, kluci jsou taky fajn :-) K Matildě by se hodil Matouš, navíc by to mělo výhodu - když na hřišti zavoláš "Maty", je šance, že alespoň jedno dítko přiběhne :-D Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, dobrý nápad, ale muž nechce nic od "M", prý je toho už moc - Matilda, pes Molly, kočka Mája - a mu se to už plete :-D

      Vymazat
    2. Tak v tom případě hlasuju pro Bartoloměje nebo Vavřince. Hlavně nedávejte Samuela, mají ho známí a všichni mu říkají Salmonel :-)

      Vymazat
    3. Vavřa i Bárt nejsou špatní :-D Ale Salmonel, to nemá chybu :-D

      Vymazat
  13. Gratuluji, máme to doma taky celkem brzo po sobě, kdybych si měl vybrat, počkal bych ještě aspoň dva roky. Neskutečný záhul. Hlavně, aby mužově rodině vydrželo nadšení. Navrhuji Servác.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jsem ráda, že to bude brzy po sobě, dokud to tu stejně řve a nespí v jedné verzi, tak to, že budou dva, se už nějak snad ztratí. A po roce snad nastane větší pohoda a zabaví se navzájem. A taky si doufám budou blízcí, uvidíme. Jo a hlavně se mi nechtělo hubnout a krásnět a pak být zase za delší dobu v tom a znova tlustá :-D Radši, ať je to v jedné lajně a krásnět můžu konečně definitivně potom :-D

      Vymazat
  14. Je to tedy překvapení a velká odvaha z vaší strany. Držím moc palce. Sama mám 2 holčičky, rozdíl 25 měsíců... začátky byly hoodně náročné ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. To je tedy překvápko :-). Moc gratuluju a přeju pohodové těhotenství ;-) a porod...jen se asi tentokrát nesejdeme v porodnici :-))).

    OdpovědětVymazat
  16. Hihi, prekvapko jsem vytusila, kdyz jste v jednom z minulych postu cosi o sourozenci naznacila :-). Pry, ze druhe dite je za odmenu a pro radost, tak at to u "Kryspina" plati! Na reakce rodiny nedejte, stejne se o krakenatko a andilka budete starat hlavne vy a muz. Co na brasku rika Matilda?

    S tim hubnutim a krasnenim vam naprosto rozumim. A driv budete mit za sebou plenky apod. a budete s nimi moci vyrazet na ruzne dovolene. Preju hodne sily.

    MartinA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :) Máťa zatím neříká nic (a to doslova:). Když jí řeknu, že mám v bříšku mimi, tak mě přes něj pleskne, zachechtá se a udělá mi na něm cucfleka, toť veškerý projev radosti :)

      Vymazat
  17. I ty jedna opice! :-D Moc gratuluji, hlavně zdraví přeji. A neboj, kluci jsou fajn, taky jsem si nedokázala představit, co budu s klukem dělat a je to fakt boží!
    D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, prý je to nějaký blogerský trend pořizovat si další děti, tak jdu s dobou! :-D

      Vymazat
  18. Tak to moc gratuluju. K Matildě mi hned naskočilo jméno pro holčičku Marina, pro kluka vůbec nic. Ale teď jsem zjistila, že existuje i mužská varianta Marin, která mi sice zní pořád docela žensky, ale k Matildě se hodí, a když ho lidi uslyší, nad jménem Matilda, které je mimochodem moc krásné, už se ani nepozastaví. :D Ale ani Polykarp by nemusel být špatný, tomu říkám jméno pro správného muže! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme:) Marin zní zajímavě, ale to by doma neprošlo :-/ Mně osobně se líbí i Marián, ale to neprošlo taktéž :) Tak jsem sama zvědavá, co nakonec vybereme :)

      Vymazat
    2. Další brácha se jmenuje Marián, a třetí Marek :-) Je z čeho vybírat

      Vymazat
  19. Srdečne gratuluji, tušila jsem to :-) S druhým dítětem je všecho jiné, přestaneš řešit spoustu věcí a všechno půjde tak nějak líp. Až si najdete svůj režim se dvěma dětma. K Matildě se hodí Mojmír (můj brácha :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mati, Marián se mi líbí moc a byl to dokonce můj favorit, ale manžel se bohužel nenadchl, tak máme momentálně jiného favorita :) Ale díky za tipy! :) A děkuji za povzbuzení, taky si říkám, že spoustu věcí prostě nechám víc plynout. Snažím se o to už teď, ale Maťulino neustálé odmítání spánku mě pořád strašně štve a unavuje...

      Vymazat
    2. Zkus to přijmout, uleví se ti hodně, neočekávej víc, jak se může stát. A bude i minimálně o polovinu líp. Taky to znám, občas (spíš často) jsem se snažila tlačit na pilu a směrovat lidi, zážitk, pocity určitým směrem, ale byla jsem z toho jenom naštvaná a unavená. Když to přijmeš, možná se to změní. Můj syn taky špatně zpával, a když v cca dvou letech začal spát odpoledne i tři hodiny, chodila jsem ho budit, abych nebyla nervózní, jestli ještě dýchá

      Vymazat