čtvrtek 9. února 2017

Capáčky od Hali Beli

Ozvala se mi jedna milá paní z Rajhradu, což je takové malé městečko kousek od Brna a tudíž kousek ode mě, že šije kožené capáčky. My máme (nejen) na doma capáčky moc rády (včetně mě, dokonce vlastním jedny dospělácké, které jsem si nechala už dříve ušít) a klasické dětské papuče u nás nenajdete ještě dlouho, jestli vůbec někdy. Tak jsme se domluvily a jedny princeznovské nám před nedávnem přistály ve schránce.

capáčky, kožené capáčky, hali beli, home made

Tilišanda doma chodí částečně bosky, v ponožkách a v capáčcích. Tak nějak podle nálady, i když bosky je samozřejmě nejraději. Někdy vydrží mít ponožky i capáčky, jindy si je hnedka serve a odmítá si nechat na nožky cokoli navléct. Což nebylo zrovna ideální, když byla nemocná, protože nemáme doma koberce. Ale obecně s měkkými, koženými capáčkami nemá většinou problém. Jednou jsem jí koupila takové pevnější papučky, ale přestože mě paní ujišťovala, že jsou měkké a ohebné (dokonce byly z barefoot e-shopu), tak mi přijdou tvrdé a zbytečně pevné. Možná tak na ven, případně na cvičení, které máme v místní tělocvičně, kde nejsou zrovna čisté podlahy. I tak si je ale v půlce cvičení vždycky sundá a radši běhá bosky. Takže capáčky jsou prostě top.

A top jsou právě tyto od paní Ireny, která šije pod značkou Hali Beli. Jsou z měkkoučké kůže, perfektně zpracované a v krásném princezničkovském designu. I když té naší divožence jsem možná spíš měla koupit indiánské mokasíny :) Tradičně jsem ale neodolala růžové barvičce a flitrové korunce :) Čančání malé holčičky si prostě užívám, i když ona se ve skutečnosti chová spíše jako zdivočelý tarzan vychováváný vlky. No co, alespoň u toho dobře vypadá.

capáčky, kožené capáčky, hali beli, home made

Pro srovnání jsem vám je zde vyfotila i s druhými capáčkami, které nosí Tilišanda na střídačku (a začínají jí být malé). Ty bílé jsou šité v Polsku a dokud jsem neměla srovnání, tak bych na ně neřekla nic španého. Prostě klasické kožené capáčky. Když je ale srovnám s těmi od Hali Beli, rozdíl tam je. Tak za prvé mi kůže těch růžových přijde na omak kvalitněkší a pevnější. Zpracováním jsou taky mnohem vymazlenější. Lem kolem kotníčku je změkčený a vnitřek boty má příjemnou bambusovou stélku, což bude určitě lepší pro nožičky, které se více potí (což ale Matilda nemá, spíše naopak mívá nožky často studené).

capáčky, kožené capáčky, hali beli, home made

Musím říct, že už jsme doma měli kožené capáčky od Dadoos, capáčky Capiki, capáčky šité od paní ze slovenského Fléru, capáčky šité po domácku teprve začínající švadlenkou, tyto bílé z Polska a tyto růžové s korunkou od Hali Beli a právě ty poslední se mi opravdu zatím zdají nejkvalitnější a na omak nejpříjemnější.

capáčky, kožené capáčky, hali beli, home made

Pokud tedy zrovna nějaké nové capáčky či papučky potřebujete, mrkněte na e-shop Hali Beli, kde si můžete vybrat z opravdu krásných vzorů pro holky, kluky a dokonce i maminky, protože paní šije i větší velikosti. A pokud stále váháte, mrkněte na recenzi od známé blogerky Madame Coquette (KLIK), která pro svoji Lolu vyzkoušela trošku jiný střih balerínek od této značky, které se mě osobně teda taky strašně líbí a jakmile Matildě poporoste její extrémně prťavá nožka, určitě jí je objednám.

Žádné komentáře :

Okomentovat