středa 15. února 2017

No poo díl třetí: Back to poo?

Včera ráno jsem se na poslední chvíli dozvěděla, že musím jet odpoledne do práce. Do kanclu plného chlapů. No a moje vlasy byly asi šestý den po poslední bahenní koupeli jílem, celkem v pohodě na domácí poměry, a kdybych nikam nejela, tak je ještě tak dva dny asi nechám být. Ale do kanclu (plného chlapů) se mi takhle jet úplně nechtělo. Tak jsem si řekla, že to jednou risknu zase šampońem a aspoň uvidím, co to s vlasy udělá a jestli ten rozdíl v mytí jílem a šampónem je opravdu tak velký, jak jsem vám tvrdila.

Matilda byla nalepená z druhé strany sprcháče, takže to musela být rychlovka. Plácla jsem si na hlavu přírodní šampón 13 rostlin z Havlíkovi apotéky, který je ze šampónů, co mám doma asi nejpřírodnější. Jednou jsem si vlasy pořádně vydrbala a už při mytí jsem cítila fakt nepříjemné drhnutí. Proto jsem se tedy uvolila i ke kondicionéru a použila jediný, co jsem doma měla od Natura Siberica. Na octové ani kopřivové oplachy nebyl čas, protože Tilišanda už se mi cpala do sprchy.

Výsledek? Děs! Už mokré vlasy mi začaly elektrizovat a po uschnutí jsem měla pocit, že mám na hlavě jen pár rozlítaných, jemných, splihlých myších ocásků. Vlasy vůbec neměly objem, ani strukturu a pevnost jako po mytí jílem. Vypadalo to děsně a já jsem litovala, že jsem si je umyla, protože to, co bylo na hlavě před tím, vypadalo rozhodně líp. Takže jsem vlasy nakonec ulízla do splihlého culíku a jela do práce.

Nevím, jestli je to tím, že už si vlasy na no poo zvykly a byl to pro ně tudíž šok, i když jen lehce chemický (kondicionér). Nebo jsem si prostě odvykla na ten pocit extrémně jemných vlasů po umytí. Každopádně jsem si ověřila, že no poo metoda mi opravdu sedne víc a vlasy mám po ní mnohem lepší. V tom smyslu, že hned po umytí mají pevnější strukturu, líp drží tvar, nejsou tolik rozlítané a jemné. Možná nejsou tak předokonale odmašťěné jako po šamponech, ale to mi vyhovuje. Příště tedy nebudu líná a raději si opět namíchám bahýnko nebo vajíčka a šampóny nejspíš rozdám, aby mě nelákaly :) U no poo je nevýhoda, že mytí prostě zabere déle a člověk si ho musí dopředu naplánovat. Oproti tomu destiminutovka se šampónem a kondicionérem ve sprše je prostě pohoda. Všechno má holt své pro a proti.

Dnes, druhý den po umytí stále stejná hrůza. Vlasy splihlé, rozlétané. Ráno mi stály snad všechny ty malé, krátké podrosty, takže jsem vypadala Rákosníček.

2 komentáře :

  1. Sice to trva dele, ale zase staci treba jen jednou za tyden.. Sampon jsem musela pouzivat obden, jinak to byla hruza...

    OdpovědětVymazat
  2. Já myslím, že nouzová rychlovka alias soda a pak přelití jablečným octem/citronem, je snad ještě skoro i kratší, než mytí běžným šamponem + kondicionerem, z no poo nikoho nevyřadí, leckoho naopak zachrání. Na časté mytí to není moc šetrné, ale řekla bych, že v nouzi daleko lepší, než ty chemické vonidla ;).

    OdpovědětVymazat