pondělí 27. března 2017

No poo díl třetí: vajíčko, med, kafe

Dnes jen takový malý rychlý no poo update. Ještě jsem stále nevyměkla a pořád jedu bez šampónu a jiné (podle mě zbytečné) vlasové kosmetiky a chemie. Takže vlastně už od prosince. Stále u mě vede marocký jíl, oplachy z kopřivy a šalvěje a jablečný ocet. Nedávno jsem si také koupila na zkoušku na nopooshop.cz indické prášky Shikakai a Amla jednou už je vyzkoušela. Tento pokus se tedy bohužel moc nezdařil. Do prášků jsem totiž stejně jako do marockého jílu přidala spoustu arganového oleje, což byla chyba. Po umytí jsem měla na hlavě totálně mastnou splihlotinu. Ale ještě jim dám šanci, protože arganový olej jsem si do nich přidala z vlastní iniciativy a očividně tam být neměl.

Po tomto nepovedeném pokusu jsem si pár dní na to rozhodla udělat opět šampón z vajíček a medu. A navíc jsem tam tentokrát přidala lógr z kafe, který měl pěkně nastimulovat pokožku hlavy. Smíchala jsem tedy dvě celá vejce, velkou lžíci medu a lógr z jedné dávky odpoledního kafíčka (které už zase piju). Protože je to dost tekutá směska, tak jsem si to nalila do staré lahvičky od šamponu. Slizkou zrníčkovou směskou jsem si pořádně promasírovala hlavu, napatlala ji i do konečků a nechala asi tři minuty působit. Potom jsem to spláchla mírně teplou vodou (pozor na horkou vodu a vajíčka!), vlasy přelila litrem kopřivovo-šalvějového odvaru a nakonec půl litrem studené vody s asi třemi lžícemi jablečného octa. Potom už jsem do konečků nedávala žádný olej a vlasy nechala jen tak uschnout.

Výsledek? Paráda! Vlasy krásně lesklé, vyživené, umyté a ne, opravdu nesmrdí :) Za mě naprostá spokojenost, kam se hrabe Loreal! Utvrzuji se, že k šampónům se už asi nevrátím. Tohle experimentování mě pořád docela baví a hlavně mám vlasy asi v nejlepším stavu, v jakém kdy byly. Fakt, zkuste to! :)

Výhody no poo, na které jsem za ty tři měsíce došla:

Vlasy se dají do kupy, jsou pevnější, lesklejší a je potřeba je mnohem méně často umývat

Rostou rychleji a méně padají (ale za to může beztak také moje těhotenství, ani noo poo není všemocné)

Drží lépe v culíku nebo jiném účesu, méně elekrizují

Ušetříte peníze za nákupy drahé vlasové kosmetiky

Ale taky pár nevýhod:

Téměř každé mytí znamená pořádný nepořádek v koupelně

Příprava je zlouhavější než při mytí šampónem

Pokud máte rádi výrazné vůně šampónů, tak tady máte smůlu (vlasy prostě nejsou cítit - nevoní ani nesmrdí)

Je dobré vlasy každý den vyčesávat, takže pokud máte kudrdliny, tak to možná pro vás nebude ideální metoda

no poo, no shampoo, bez šampónu

Žádné komentáře :

Okomentovat