středa 29. března 2017

Tip na druhé narozeniny - Týpý od Elen living

Dětství jsem strávila v klasickém "panelákovém bytě" dva plus jedna, kde se obývák na noc měnil na ložnici rodičů a já sdílela pokoj s o osm let starším bráchou. Nějaké vlastní tajné místečko by se tam hledalo opravdu těžko. Někdy jsem si proto přehodila přes stůl v pokojíčku starou deku a vytvořila si takový malý domeček, který byl alespoň na chvilku jenom pro mě a všechny moje plyšáky. Proto, když jsem před časem uviděla na internetu fotky krásných domácích týpýček pro děti, hned jsem věděla, že něco takového budu jednou pro Matildu chtít. Aby měla svoje vlastní malé místečko, kde se může schovat přede mnou i před světem.

dětské stany, teepee, týpý, elen living

Tato látková týpýčka mi navíc přijdou jako krásná dekorace, ať už do obýváku nebo dětského pokoje či herničky. A jejich hlavní účel - tajný úkryt pro malé indiány splní úplně dokonale. Co bych jako malá holčička za takové vlastní týpý dala! A tak jsem ho Tilišandě pořídila ke druhým narozeninám, které má za čtrnáct dní a udělala tím vlastně velikou radost i sobě. Jsem zvědavá, co na něj poví, až ho uvidí!

Věřím, že šikovnější maminky, které umí šít a tvořit, si možná takové týpýčko nebo stan zvládnou vyrobit samy doma. Já mezi ně bohužel nepatřím, a tak jsem se pustila do hledání týpýčka mezi výrobci na Fléru a Sashe. Kamarádka si nechala jedno takové úžasné týpýčko ušít už před rokem k prvním narozeninám syna a shodou okolností bylo od stejného výrobce, který mě na Fléru zaujal nejvíce. Jsou to týpý šitá pod značkou Elen living, jejíž moto zní "Inspired by Dreams". A přesně tak jejich výrobky vypadají. Jako dokonalá vysněná místečka, kam se můžou děti ukrýt před světem a ztratit se ve své fantazii. Tato krásná týpýčka navíc navrhuje a šije sympatická maminka Natália ze Slovenska a její výrobky si může prohlédnout jak na Fléru ZDE, tak na jejím vlastním e-shopu detske-stany.cz nebo elenliving.sk

dětské stany, teepee, týpý, elen living

Všechna týpý od Elen living jsou ušitá z nádherných designových bavlněných látek doplněných dřevem, což mi pořádně stížilo výběr. Líbila se mi totiž úplně všechna a dlouho jsem se nemohla rozhodnout jaký vzor Matildě vybrat. Chtěla jsem raději nějakou neutrální barvu, protože jednou bude Tilišanda sdílet týpý i s bráškou, kterého by možná růžové obláčky úplně nepotěšily :) Nakonec jsem tedy vybrala šedobílé trojúhelníky s růžovým lemováním, které je tak jemné, že snad nepohorší ani toho našeho malého chlapíka.

dětské stany, teepee, týpý, elen living

Co se týče rozměrů, tak délka dřevěných tyčí je 180cm a po rozložení je týpý vysoké 160cm (130cm uvnitř). Můžete si ale pořídit i maxi týpý, které měří dva metry deset. Domů vám přijde zabalené v pevném kartonovém tubusu, v látkovém vaku, ve kterém se dá doma skladovat, pokud ho zrovna nechcete mít rozložené (což by ale byla pořádná škoda:) Rozkládá se úplně jednoduše a dřevěné tyče není potřeba nikde provlékat, už jsou zastrčeny v tunelech látky a zašity.

Týpý samo o sobě působí stylově a navíc si k němu můžetena stránkách Elen living přikoupit i další krásné doplňky ve formě deček, polštářků nebo indiánských čelenek na doladění. Já přemýšlím, že dovnitř dám místo podložky ovčí kožešinku a časem nechám ušít ještě nějaké trojúhelníkové polštářky ve stejných barvách.

dětské stany, teepee, týpý, elen living

Myslím, že tohle je opravdu velký narozeninový dárek a já doufám, že z něj bude mít Matilda radost a bude jej využívat. Než domů kupovat další hračky a zbytečnosti, tak mi přijde lepší pořídit něco praktického, co se zároveň líbí i nám. A týpý od Elen living tenhle účel perfektně plní.

Pokud se vám tato týpý také líbí a je pro vás, stejně jako pro mě, naprosto nereálné něco tak krásného vyrobit v domácích podmínkách, tak doporučuji navštívit obchůdek Elen living a "nechat se inspirovat sny" :) Navíc mají teď do Velikonoc na všechna týpýčka slevu 15%!

dětské stany, teepee, týpý, elen living
Tady je týpý, které má od Elen living kamarádka i se všemi doplňky. A naši, tehdy roční, indiáni Matilda a Timon :)

6 komentářů :

  1. Krasne. Nam vlobi usila k prvnim narozkam syna babicka. At se darek libi.

    OdpovědětVymazat
  2. Parada:). Objevila jsem Tvuj blog diky facebooku a uz podruhe mi cte myslenky. Jednak jsem diky nemu "znovuobjevila" vinted (votocvohoz), na ktery jsem uplne zapomnela,ze existuje a ted tyhle teepee. Planujeme stehovani a sice jeste presne nevime kdy, ale ja uz si jako spravna silena matka odfrcela na planovani pokojicku pro mou sestnactimesicni dcerku:). Po vecerech slidim na pinterestu a sjizdim ruzne tipy na zarizeni:). Pred par dny jsem tam objevila obdobne teepee a rikala si, kde se to da v CR asi tak poridit:). A ejhle, co se dnes na Tvem blogu nedozvim. Takze moc diky za nej a za Tve super rady:).

    OdpovědětVymazat
  3. Moc se mi líbí, už jsme po nich také pokukovala, ale trochu se bojím stabilnosti. Co když se o to ten můj drak pořádně opře, nepřevrátí se to?

    OdpovědětVymazat