čtvrtek 26. května 2016

Recenze na kočárek (golfky) Valco Snap 4

Jak jsem zmiňovala v minulém článku o řízení ZDE, tak mám opravdu prťavé auto. Je to stará třídveřová Opel Corsa, kterou jsem dostala na doježdění a rozježdění. Plechovka, u které opravdu nějaká škrábnutí či ťuknutí řešit nemusím. Sice jsem jsem ji zatím neškrábla, ale zato jsem ji už jednou rovnou nabourala, když jsem to nedobrzdila v zácpě. Pán v autě přede mnou ani škrábanec, já totálně zmačkaný čumák. Ale co, každý se někdy učil, plechy se vyklepaly a jezdíme dál. Ale zpět k věci! Nakládat do Pepiny náš velký sporťák značky Teutonia je docela dřina. Spodek do kufru sedne jen v určitém úhlu a vršek kočárku musí na sedadlo spolujezdce. Už mě to fakt štvalo, a protože teď jezdím celkem často, rozhodla jsem se pořídit si na tyto přejezdy a procházky po městě nějaký lehký a skladný golfáč. Po dlouhém vybírání, pročítání recenzí a spoustě doporučení vyhrál kočárek Valco Snap 4.

valco snap 4, valco snap, golfky

Ze všech cenově dostupných golfek se mi tento líbil vzhledově nejvíce. Navíc je to kočárek hodně oblíbený v Austrálii, což mi bylo sympatické. Je lehoučký, váží jen 6,2kg a rychle se složí tak, že se zmáčkne na rukojeti a odjistí na boku a jednoduchým způsobem se uprostřed jakoby zlomí dovnitř, takže se sedátko a vnitřek neušpiní. Má tzv. kolébkovou brzdu, která se jednoduše nohou přecvakává. Navíc je na rukojeti přidělaná úchytka, kterou si kočárek můžete třeba v mhd pro jistotu ještě přidržet.

valco snap 4, valco snap, golfky

Valco Snap 4 má spousty vychytávek. Narozdíl od některých jiných golfek se dá sklopit do úplného lehu. Opěrka se nastavuje pomocí pásku přesně do takové polohy, v jaké chcete dítě mít. Podnožník se dá také polohovat. Má dost široké pohodlné sedátko a využijete ho klidně už od doby, kdy dítě ještě nesedí až do 20 kg. Líbí se mi i spojená rukojeť, takže to vlastně ani nejsou klasické golfky. Úložný prostor sice není největší, ale menší nákup do něj dáte, navíc máte vzadu u rukojeti ještě malou kapsu, která se dá srolovat, třeba na láhev s pitím nebo plínku.

valco snap 4, valco snap, golfky

Kočárek má velkou střechu, která se dá ještě víc rozepnout a tím prodloužit, takže dítě bude mít klídek na spaní. Co se týče kšírů, tak zapínání je opravdu bezpečností, na mě možná zbytečně složité, ale člověk ten systém brzy dostane do ruky.

valco snap 4, valco snap, golfky

Uvnitř je kočárek měkce vypolstrovaný a Matildě se v něm docela líbí (v rámci možností, jelikož už nechce být v žádném kočárku, pokud v něm zrovna nespí).

Stříška má odklápěcí okénko na suchý zip (který teda spící dítě zaručeně vzbudí, takže doporučuji neodklápět, když vám usne). Navíc jde celá střecha úplně sundat a můžete tak střídat různé barevné varianty, pokud se vám ta vaše omrzí.

valco snap 4, valco snap, golfky

Kočárek se parádně ovládá i jednou rukou, je lehoučký a já jsem s ním naprosto spokojená. Kolečka jsou kvalitní ložisková s tím, že ty zadní jdou navíc oddělat pokud opravdu bojujete s úložným prostorem. Jen si musíte uvědomit, že jsou to opravdu lehké golfky do města na chodníky, ne do terénu. Když to srovnám s naším sporťákem Teutonia, který je mnohem těžší a odpružený, tak je to samozřejmě velký rozdíl. Ze začátku mi trošku vadilo, jak golfky při jízdě "hrkají" a celé se to více třese, jenže to je prostě daň za tu lehkost a skladnost.

valco snap 4, valco snap, golfky

My máme barevnou variantu Conch se šedivo-khaki mušličkami, což je limitka a mě se líbila více než ty jednobarevné stříšky. Pokud tedy sháníte lehké, pěkné a skladné golfky, tak Valco Snap 4 můžu určitě doporučit. Koupíte ho například ZDE na Feedu.

Mama blog soutěž
Líbí se vám tu? Hlasujte pro nás!

8 komentářů :

  1. Jo, nové golfky, to je to řešení, které jsem u svého miniauta taky chtěla aplikovat. Můj muž mě ale předběhl a shodou několika posunů se ke mně dostalo jeho staré mnohem větší a silnější auto, což mě, konečně rozježděnou, hodilo zpátky do situace, kterou popisujete v předchozím článku :D ty golfky vypadají skvěle, ať se vám dobře jezdí, s motorem i bez :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No můj návrh zněl samozřejmě větší auto, ale to nějak neprošlo, takže zatím aspoň ty golfky, ať se tolik nenadřu :)Naše druhé, rodinné auto, je opel vectra kombík, které je šíleně dlouhé (musíme tam nacpat 2 velké psy, dítě, kočár, věci...) a já tohle nejsem schopná zaparkovat, takže mám holt smůlu.

      Vymazat
  2. Ahoj, super volba ;) ja mam take valco snap 4, mozna o trosicku jiny - http://www.detske-kocarky.cz/kocarek-valco-snap-4-tailor-made-2016-denim.html ale vesmes budou stejne a take naprosta spokojenost ;) Marcela

    OdpovědětVymazat
  3. Ten je vážně pěkný. My se rozhodli, že další "krám" pořizovat nebudem :D Takže malej prostě buď v klasickym kočárku, nebo v Manduce, nebo po svejch! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravdu máš, že to další krám do baráku je, ale poslední dobou je opravdu dost využívám a sporťák zůstává vyloženě do terénu a na zahradu. Ale nutnost to není, to souhlasím :)

      Vymazat
  4. My jsme jako lehčí a skladnější alternativu k terénní óbr Inglesině pořídili Bagy jogger City mini a přesně jak říkáš - při prvním výjezdu jsem byla v šoku z toho drncání a myslela jsem si, že z dítěte vytřesu duši. Od té doby jsme ho párkrát vzali i na výlet do horších podmínek (šutry, kořeny..) a projel i to, co bych nikdy nečekala. A když neprojel, tak jsme ho hravě přenesli :) Každopádně už se nezdráhám s ním jím do městského parku, což mi ze začátku přišlo skoro nereálné. A dítko paradoxně spí nejlíp, když to nejvíc třese :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně v tom Matilda ještě neusnula, ale je fakt, že zatím jsme používaly spíš na kratší přejezdy a procházky...Ten Bagy Jogger je taky moc pěkný!

      Vymazat