neděle 25. prosince 2016

Naše Vánoce ve faktech :)

1. Štědrý den, brzy ráno. Vstávám a po cestě dolů do kuchyně mě vítá nechutný smrádek. To snad nebyl Ježíšek? Nebyl, ale zato Molly si na něj rozhodla zahrát a do obýváku nám nadělila pořádnou smradlavou hromadu a s provinilým výrazem na mě čekala u dveří. Vypouštím psy na zahradu a pouštím se do úklidu s provizorní rouškou. Nezlobím se na ni, chudinku asi bolelo bříško, protože tohle nikdy nedělá. Začíná to vesele. Poo is all around!

2. Je to šest dní, co jsem si nemyla vlasy a začíná to nebýt pěkný pohled, tudíž jdu na svoje první no poo mytí. Patlu na vlasy marockou hlínu a čekám, co z toho bude. Plánuji na tohle téma samostatný článek, ale už teď vám prozradím - je to super!

3. Muž si hraje s krakeňátkem a já mám konečně šanci si zacvičit a dokonce se mi i chce. Pouštím si na youtube vlog od nedávno objevené youtuberky jménem Madeleine Olivia, která má sympatický britský přízvuk, hezky se na ni kouká a dělá videa o minimalismu, veganství i no poo metodě.

4. Po cvičení a shlédnutí několika veganských videí (které mě vždycky strašně inspirují, opravdu! Jen jsem zatím slaboch a nemám tu vůli se do tohodle životního stylu pustit!) si dáváme k obědu kuřecí vývar a já ukecám muže, ať jde uspat krakena. Nenadšeně souhlasí.

5. Půl hodiny se naším domem line hysterický křik a jekot a pak přichází ticho a polonaštvaný a unavený muž vylézá z nory.

6. Odpoledne jde muž s Tilišandou ještě na chvíli ven bobovat. Pak už přichází na řadu kapr a salát, které dovezla babi a děda v poledne, když se tu na otočku stavili.

7. V pět přijíždí babi a děda znovu (v mezičase byli u švagrové) a začínáme rozbalovat dárečky.

8. Peppa Pig vláčkodráha, hrací rybička-stolek a krájecí ovoce pro Tilišandu. Kožená taška, nějaké drobnosti a oblečení pro muže, pár drobností pro babi a dědu a skoro nic pro mámu. Jako fakt. Muž moji připomínku plácnutou někdy v průběhu podzimu, že budeme šetřit a nebudeme si pod stromeček nic kupovat, vzal opravdu vážně. Pod stomečkem, ať se dívám, jak se dívám, najdu jen pidi krabičku a v ní obal na mobil, který jsem potřebovala. Marně hledám jako straka něco dalšího, docela obstojně kamufluju zklamání a hned si v duchu dávám mentální facku. Holt není materialista a bere všechno doslova. Ale za to se postará o Tilišáka kdykoli chci, uvaří, uspí, cokoli opraví a je ten nejlepší táta (i muž) na světě. Holt si dárek po Vánocích koupím sama, a že se sakra rozšoupnu! :)

9. Osm hodin večer, babi děda odjíždí, my jdeme vykoupat a uspat krakenidlo a v devět je u nás už tma jako v pytli. Všichni spí.

10. Dneska nás totiž čeká druhý štědrý večer u mých rodičů a mám dokonce slíbeného i čerstvě usmaženého kapra od mámy (bez salátu, který nemám ráda) a ten je prostě nejlepší. A určitě tentokrát najdu pod stromkem i něco pro sebe, protože moji rodiče jsou co se týče dárků naopak maximalisti a dost to každoročně přehánější. Což mi letos nevadí :)

vánoce, vánoce s batoletem, Matilda a Vánoce

2 komentáře :

  1. U nás to začalo tím, že manžel vytřel podlahu a tudíž zvířata měli zákaz vstupu do domu - krásné Vánoce :D Včera sami spolu, dnes u tchánovců + pak oni u nás, zítra u prarodičů, pozítří moji rodiče u nás... bože. Syn miliardu dárků, které nevím kam dá, já jen minimum což jsem si přála a jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  2. Těším se na článek o No poo metodě!

    OdpovědětVymazat