středa 25. ledna 2017

No poo díl druhý: Vajíčko a med

Doporučuji nepouštět se do těchto experimentů den po té, co jste konečně po půl roce dokonale vydrhli koupelnu, lezli ve sprcháči po kolenách a usilovně čistili spáry kartáčkem na zuby a ze žebříku zbavovali kachličky vodního kamene. Proč? Protože po tomhle experimentu bude vaše koupelna obalená vajíčkem jak řízek a na vyleštěném skle sprchového koutu se budou vyjímat krásné žluto slizké fleky. Anebo možná budete prostě jen šikovnější než já :)

No poo už jsem déle jak měsíc (článek o začátcích ZDE) a zatím jsem stále dokola točila osvědčenou kombinaci marocký jíl + arganový olej + jablečný ocet a k tomu občas oplach z kopřiv. Vlasy myju jednou za pět až šest dní, rekord byl osm. Musím ale zdůraznit, že moje vlasy se opravdu moc nemastí a jsou spíše suché. Proto jsem na chvíli začala mít pochybnosti, jestli je no poo opravdu pro mě. Vlasy mám sice po jílu skvěle umyté, nadýchané a takové mírně hrubější, takže se dobře upravují a drží v culíku, ale začaly mi hodně elektrizovat. Napadlo mě, jestli právě jíl konečky až moc nepřesušuje. Proto jsem se také rozhodla o další pokus jak vlasy přírodně vyživit a udělala si zábal ze tří vajíček a velké lžíce medu. Potíž byla v tom, že narozdíl od bahýnka, byla tohle totálně tekutá směs a z vlasů mi to při aplikaci stékalo do obličeje a za krk a všude to cákalo. Pokud se do toho také pustíte, tak doporučuji nanášet od hlavy raději štětcem. Nakonec jsem to tam s vypětím sil napatlala rukama všechno, do kořínků i do konečků, zabalila hlavu do ručníku a nechala 20 minut působit.

no poo, no shampoo, mytí vlasů vajíčkem
A muž doufal, že jdu péct buchtu...

Můžu tedy upřímně říct, že ačkoli to byla čerstvá vajíčka, tak to moc příjemně nevonělo. Navíc jsem se docela bála oplachování, protože stačí trocha horké vody a máte ve vlasech míchaná vejce, které dolů jen tak nepůjdou. Proto jsem oplachovala vlažnou vodou, což mě, totálnímu zmrzlíkovi, zrovna dobře nedělalo. Naštěstí to šlo docela rychle a na závěr jsem vlasy opět spláchla naředěným jablečným octem a do konečků dala olejíček od Bioaromy.

Výsledek? Za mě spokojenost! Vlasy elektrizují o něco méně a hlavně jsou fakt pěkně umyté, lesklé a nadýchané. A vůbec nesmrdí po vajíčkách! Přijde mi, že trošku vynikla i moje přirozená tmavá barva. Během procesu jsem spíše doufala, že výsledek bude děsný, a že už to tím pádem nebudu muset opakovat, ale vypadá to, že vajíčko zařadím mezi vlasovo-kosmetické nutnosti :)

no poo, marocký jíl, no shampoo metoda, vajíčko
Foceno večer v koupelně s hodně bídným osvětlením...

Co bude dál? Protože jsem zrovna dneska vyčetla, že marocký jíl suchým vlasům úplně nesvědčí (hm, ještě že mám toho doma kilo...), chtěla bych brzy vyzkoušet umývání ajurvédskými prášky Shikakai a Amla. Pokud vám to zní až moc exoticky a podivně, mrkněte na stránky Nopooshop.cz. Mytí s těmito prášky bude asi hodně podobné jílu s tím rozdílem, že vlasy zároveň hodně vyživují. Takže žádná složitost.

Můžete se tedy v budoucnu těšit na další články o mém experimentování s no poo metodou, protože já to zatím nevzdávám. I když se musím přiznat, že když jsem měla před pár dny krizi, vlasy rozlítané a elektrizující, tak jsem se musela hodně držet, abych si na ně neplácla vyživující vlasovou masku od Natura Siberica, kterou mám ještě v šuplíku. Pořád věřím, že tenhle odpočinek od chemie vlasům prospívám. Nevím čím to je, ale zdají se mi i opticky hustší, lépe se upravují a hlavně vydrží opravdu dlouho nemyté (samozřejmě po večerech poctivě vyčesávám prach a jiné neviditelné fujtably kartáčem s kančími štětinami).

no poo, no shampoo, mytí vlasů vajíčkem

A co vy, už jsem vás alespoň malinko zlákala? :)

7 komentářů :

  1. No ja si rikala, ze to kilo jilu je fakt odvaha.. ja si teda davam jil jen ke korinkum, ne do delek. Vic nez marocky mi vyhovuje ruzovy nebo bily - min vysusuji. Casto myti jilem prokladam umytim jen vodou. K tomu mam tzv 3D strih, takze nemusim chodit na strihani, a vypada to porad normalne. Jedine v cem se chystam jeste experimentovat, je barveni hennou, to jsem zatim nevychytala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, to mám na deset let :-) Těším se na tu Shikakai, až vyzkouším :)Co to je 3D účes? Já právě potřebuji šmiknout konečky, ale nevím, jak svojí kadeřnici vysvětlím, že mi nesmí mýt vlasy před tím :-/

      Vymazat
    2. řekni jí, že máš citlivou pokožku a používáš speciální šampon od doktorky, ať ti je jen namočí vodou.. na to nemůže nic říct.. teda pokud jí nechceš povykládat o No poo metodě ;)

      Vymazat
    3. 3d strih se da vygooglovat, ale ty ho podle me mit nemusis. Striha se teda na sucho, ale je to pekne drahe. Jde o to, ze strihaji podle prirozeneho rustu, takze to pak vypada furt stejne a nemusi se upravovat. U normalnich kadernic jsem rekla, ze mam umyte a ze maji jen namocit. Nerozpitvavali to ani ja ani oni.

      Vymazat
  2. O kilo jílu bych se nebála, hodí se skvěle i na pokožku těla, krásně vyživuje. Pak se dá kombinovat i s Amlou ;)
    A co se týká té výživy, určitě zkuste indické bylinné směsi - 17 nebo 36, jsou báječný!
    Ať se s no poo daří! Šárka z nopooshop.cz

    OdpovědětVymazat