pátek 17. března 2017

New IN - jarní výbava

Opět jsem se rozhodla udělat si radost a pořídila Tilišandě něco nového na jaro (ano, sobě si tím dělám radost, protože jí je ještě úplně jedno, do čeho ji navleču). Nakupování věcí pro ni mě navíc těší mnohem víc, než nakupování pro sebe. A proto jsem oslovila svoji oblíbenou Leroku a nechala Matildě ušít nové zateplené tepláčky na jaro a k tomu růžovou čepičku s nákrčníkem. Vše s motivem kočičky, protože "čiči" u nás frčí a každou procházku trávíme čas tím, že na ulici hledáme kočky. Naše kočka Mája má ale z Matildy pořád respekt a zdrhne při každém jejím pokusu o přiblížení.

Leroka design, Leroka, dětské hand made oblečení

Leroka design je moje nejoblíbenější "švadlenka" na Fléru a její výrobky prostě nezklamou. Máme od ní už softshellový komplet (recenze na něj ZDE), několik čepiček i tepláčků. A jaké šije nádherné holčičí mikinky a tuniky! Člověk by v jejím obchůdku nechal klidně celý rodičák. Schválně mrkněte. Navíc je neuvěřitelně rychlá, podle mě má oproti jiným výrobcům dětského oblečení na Fléru velmi rozumné ceny a věcičky od ní jsou opravdu vymazlené.

Leroka design, Leroka, dětské hand made oblečení
Leroka design, Leroka, dětské hand made oblečení
Leroka design, Leroka, dětské hand made oblečení
Leroka design, Leroka, dětské hand made oblečení

Další nutnost, kterou jsem musela na jaro pořídit byly botky. Máťa má pořád oproti vrstevníkům poměrně malou nožičku, ale barefootové Filii koupené na podzim už neobula. Barefoot Filii byly sice super botky, ale rozhodla jsem se, že 1600Kč za botky tentokrát nedám a místo do čistého barefoot jsem šla do kompromisních DD step, řady 015. Tyhle měla Matilda už v zimní variantě a posloužily parádně. Ač jsem přemýšlela, že botky bych mohla už kupovat v neutrálních barvách, aby je mohl případně dědit lišáček, tak se mi do modrých ani zelených nějak nechtělo. Tilišandě prostě ta růžová sluší, takže jsem nakonec vybrala zase růžovky.

DD step, barefoot, dětské botičky

Botky stály necelých 900 Kč a jsou krásně měkké, ohebné i prostorné. A Máťa v nich lítá jako drak. Na zahradu a na písek jsem jí potom pořídila ještě z druhé ruky Adidas Katnat, které také někdo ještě považuje za jakýsi barefoot kompromis. Ty jsem koupila od paní za dvě stovky a jsou úplně v pořádku a téměř neochozené. Doufám, že s těmito dvěma páry na jaře nějak vystačí a budu řešit až letní sandálky, případně nějaké balerínky k šatičkám.

DD step, barefoot, dětské botičky
DD step, barefoot, dětské botičky

Tilišandu jsem tedy oblékla do nového outfitu a vyrazily jsme udělat pár fotek ven. Samozřejmě, že v tom musela hned vlézt do písku! :)

Leroka design, Leroka, dětské hand made oblečení, DD step, barefoot, dětské boty
Leroka design, Leroka, dětské hand made oblečení, DD step, barefoot, dětské boty

A jak oblékáte na jaro vaše prcky vy?

4 komentáře :

  1. Moc hezké, Leroka má se dívám hodně lidové ceny. Sama šiju dětem oblečení a za tu cenu bych neprodávala. Když si vemu, co všechno se do ceny oblečení musí promítnout, nevydělala bych si ani na suchý chleba. Protože např. na tepláky pro syna musím vzít metr teplákoviny,což může stát v té hezčí variantě kolem 300 Kč jenom za materiál. A tak bych nemohla tepláky prodat levněji než za 500 Kč, abych z toho zaplatila navíc odvody, daně apod. Proto buď kupuji dětem věci ze sekáče (Brumla je můj top), na dětské burze (u nás ve městě 2x za rok a nakoupím za super ceny), nebo mají zděděné oblečení případně mnou ušité. Nové kupuji minimálně, aj boxerky jsem synovi ušila, protože jedny tenoučké stojí kolem stovky. Při deseti kusech z jedné velikosti mě omývali, a tak jsem zužitkovala zbytky a má pár kusů za čtvrtinu ceny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, že když si člověk chce šitím vydělat, musí si ty ceny nastavit vyšší. A taky vím, kolik je za tím práce. Sama šít neumím, takže jsem ráda, že jsem narazila na Leroku, občas malé něco objednám pro radost a jinak také frčíme na Brumlovi a bazárcích. Bylo by mi úplně líto peněz jít třeba do Lindexu a dát za gatě pětistovku.

      Vymazat
    2. Já chápu, že vše je o penězích a kdybych si měla vybrat, tak bych zaplatila 500 raději českému výrobci než profláklé firmě, která šije pravděpodobně v Asii a vykořisťuje tamní lidi. Myslím, že bazárky a secondhandy jsou v dnešní době to nej pro oblečení, i když spousta lidí má problém koupit něco nošeného.

      Vymazat
  2. Take se mi v zimě osvědčily boty DD Step, proto take jarni 015. Druhý pár na zahradu je po synovci. Stejně tak i po něm dědíme pár kousků oblečení a na zbytek jsem měla velké štěstí. Ještě před porodem jsem kupovala pár věcí od pani přes inzerát a průběžně od ní odkupuji i nadále. Jen čepičky a capacky nechávám šít, ať aspoň něco utratim za český výrobek (pafühandmade, be berdie, icedress). Mno, ale co nakoupit na sebe, nevim nevim

    OdpovědětVymazat