pátek 2. června 2017

Jez zdravě, ať porodíš hravě! :)

Moje dula mi už před nedávnem "taktně" sdělila, že jestli nechci mi tu fr*du roztrženou až na záda, měla bych nastolit "jaterní" odlehčenou dietku, aby už lišáček moc nenabíral na váze. Že prý jsem drobná a nemám tělěsnou konstrukci rodit čtyřkilové děti. A to jsem si vždycky myslela, že já s těmi svými slovanskými boky jsem k rození dětí jako stvořená! No a včera mi na kontrole řekla doktorka, že prcek má celkem velký váhový odhad (takový lehký nadprůměr) a taky velkou hlavu, a že má s tou mojí drobnou postavou trochu obavy, jak to zvládnu. Sakra, jak to mám ale udělat, když mám poslední dobou pocit, že nemůžu myslet na nic jiného než na jídlo?! A to jako pořád! Stala se ze mě bezedná díra, která má neustálý hlad nebo na něco chuť a v podstatě mě z letargie probere pouze vidina dobrého (= jakéhokoli, které nemusím vařit) jídla. Ideálně, když za sebou následuje nepřetržitě několik chodů.

Ale fakt se snažím jíst zdravě, moc se snažím. Včera jsem například po cvičení, při kterém jsem nemyslela na nic jiného než na to, že až skončí, tak se najím, přesvědčovala svoje tělo, že má strašnou chuť na salát. Ne na tu makovou buchtu ve spížce, ani na to mandlové Magnum v mražáku. Máš prostě chuť na salát! Vizualizovala jsem ty úžasné ředkvičky, co máme v ledničce a ten zelený křehoučký salátek, který si s nimi namíchám. Vydržela jsem tu buchtu nesežrat. Zeleninu jsem si umyla, nakrájela, udělala lehkou zálivku z citronu a medu a hodila do toho pár kousků sýra a kešu oříšků. Udělala jsem si toho fakt hodně, s cílem se tím totálně přežrat, aby mě už nepřepadla jediná myšlenka na další jídlo. Nacpala jsem se k prasknutí. Jako jo, dobrý to bylo. Jenže asi po deseti minutách se ve mě ozval hlásek "Teda, dala sis výborný a zdravý salát k večeři, jsi skvělá! To chce nějakou odměnu! Co třeba to Magnum z mražáčku... zasloužíš si to!" V osm večer už jsem ho drtila zubama. Snědla jsem ho celý během pěti minut. Zase se ozval ten blbej pocit. "Zkazila sis to, ty nenažranče, mohla jsi mít k večeři jen zdravý salát a být hezky bez výčitek." Tak jsem si alespoň, pro dobrý pocit, abych ten večer jako nezakončila takovou nezdravou průmyslově zpracovanou prasárničkou jako je ledňák, dala ještě jabko. A velkou vaničku jahod. A hrst borůvek. A dojela jsem pytlík těch kešu ořechů. A bylo mi těžko. "Ach jo, je mi tak těžko, zase nebudu moct s tak narvaným žaludkem usnout", spílala jsem si. Na spaní ale pomáhá trocha piva, ne? Vyžahla jsem tedy ještě plechovku citronového Starobrna. Takové té "přeslazené sodovky s lehkou příchutí piva a trochou alkoholu". Odvalila jsem se do postele a samozřejmě neusnula asi do 4h ráno. No, nezabili byste mě?

37 týden těhotenství, druhé těhotenství, porod

37 týden, nahoře skoro 13kg. I přes to, že vypadám jako zabřezlá hrošice a každý se mě na potkání ptá, jestli už to bude každým dnem (takže je mi pak až trapné říkat, že až na konci června), tak se cítím celkem fajn a vedra mi zatím nevadí. Zimu bych asi snášela podstatně hůř...

6 komentářů :

  1. 13 kilo je podle me v norme. Samozrejme zalezi take na puvodni vaze. Moc ti to nahodou slusi. Ja pribrala 16, holt jsem si posledni tydny uzila a zmrzlin padlo hodne 😁 nahodou te obdivuju kolik jsi toho do utlacovaneho zaludku zvladla nacpat. Uzivej posledni dny pred porodem, clovek nikdy nevi, jestli treba nenastane driv...

    OdpovědětVymazat
  2. Já přibrala taky 16, jinak jsem docela štíhlá (55kg na 172cm). Dítě mělo 4kg a hlavu 35cm, ale nikdo mi váhový odhad nedělal a neřešil - poslední byl asi 8 týdnů starý. No dalo to dost fušku ho vystrkat ven a myslím, že v druhém těhu budu držet preventivně cukrovkářskou dietu a nejíst vitamíny :-)

    OdpovědětVymazat
  3. 13 kilo je super! Na odhady se vykasli, dulezite je, jak se citis Ty a byt v pohode a udelat si radost treba i lednakem na vecer, je podle me mnohem dulezitejsi!

    OdpovědětVymazat
  4. Vubec se tim netrap. Ja pribrala 23 a prcek mel 3,5 .. Je pravda, ze 11kilo jsem pribrala za posledni dva mesice, asi me nastartovalo mesicni bydleni u maminky, pac jsme se stehovali a zarizovali novy byt :). Nastesti jsem hned 14 nechala v porodnici, asi jsem malymu udelala vetsi bazen v deloze no :)).. no drzim pesti, at te prcek neroztrhne. Prece jen je to druhe, tak by to melo jit jak po masle ne? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud je první císařem, tak jsi brána jako prvorodička, tudíž to asi moc po másle nebude :)

      Vymazat
  5. Ha ha ha, takhle podobně já jím těhotná netěhotná 😂. Přeji pohodový nekomplikovaný porod, na který budeš s láskou vzpomínat.

    OdpovědětVymazat