pondělí 25. dubna 2016

Naše nové nosítko Tula

Možná si z jednoho z předchozích článků pamatujete, že jsem Matildu kromě šátku nosila i v tmavě hnědé Manduce (odkaz na článek o nošení ZDE). Manduca je super nosítko, pořád si to myslím. Jediné, v čem však pokulhávají, je design. Klasické řady jsou jednobarevné, limitované edice sice bývá o něco zajímavější, ale žádný vzor mě nijak extra nenadchnul. Snad kromě limitky z roku 2014 Star Rose, která se ale už nedá sehnat (a závidím ji jedné kamarádce:). Navíc se mi na Manduce nelíbí ten zip, který jsem nosila stejně od začátku rozepnutý, aby byla zádová část delší a podpírala hlavičku. Jelikož jsem si Manducu pořizovala ještě s břichem a neznala v podstatě jiné tipy nosítek, tak jsem prostě vzala tu, která byla nejlevnější a barevně neutrální. Jenže ta se mi nedávno dost omrzela a já začala pokukovat po jiných nosítkách. A objevila jsem Tulu (především díky kamarádce, která ji má a nechala mi ji ozkoušet) a jejich krásné designy látek.

tula, tula willow, tula carrier, nosítko tula

Tula se, stejně jako Manduca, může používat i pro nejmenší miminka (přesto si myslím, že pro ty úplně nejmenší je pořád lepší šátek) a dá se do ní pořídit speciální novorozenecká vložka. Prodává se ve verzi Baby a ve větší verzi Toddler (ta je pro děti od nějakých 10 kilo a nám byla ještě opravdu veliká). V Tule, stejně jako v ostatních ergonomických nosítkách, můžete nosit děti ve předu i na zádech, což jsem tedy já ještě nikdy nezkoušela.

Na rozdíl od Manducy nebo rostoucího Kibi je Tula vzhledově parádně jednoduchá! Žádné zbytečné pásky, kšíry nebo zipy. Prostě jednoduché, skoro až elegantní nosítko. Barevných variací mají navíc tolik, že je až nemožné si vybrat. Ne všechny u nás ale seženete. Já se rozhodovala mezi šedobílou variantou Fawn se srnečkama (KLIK) a touto tmavě šedo-korálovou s pírkama Willow (KLIK). Ta nakonec vyhrála hlavně díky tomu, že vypadá tak nějak hezky žensky a navíc je tmavší, takže na ní nebude tolik vidět špína. Přece jen, když nosíte miminko, tak na nosítko stále saháte, hladíte přes něj prcka po zádech, prcek oslinátává popruhy a tím pádem se nosítko rychle špiní.

tula, tula willow, tula baby carrier, nosítko tula

Jaký tedy vidím rozdíl mezi Tulou a Manducou? Manducu jsem měla skoro rok a Tulu mám týden, ale už teď se mi zdá Tula pro větší dítě pohodlnější. Má širší a měkčí ramenní popruhy, takže se méně zařezávají, což oceníte právě u většího dítěte (Tilišák má teď k devíti kilům). Má méně popotahovacích popruhů, takže působí jednodušeji a tak nějak upraveněji. Zdá se mi i o trošku vyšší. Na fotkách mi tu chybí odepínací kapucka (v této verzi je šedá), která se připne, když v nosítku dítě usne. Vzhledově je samozřejmě Tula mnohem hezčí! :) Také má vepředu super malou kapsičku třeba na klíče nebo kapesníky. Na druhou stranu větší rozdíly ve funkčnosti nejsou téměř žádné. Obě nosítka jsou stejně široká, podobného střihu a opravdu spíš záleží na vkusu a na tom, které vám lépe sedne.

Někdo má rád Kibi, které roste s dítětem a je super skladné, pro mě však strašně přeplácané a přetechnizované. Jiný dá přednost Ergu, Becu nebo Manduce. Myslím, že na značce zase tolik nezáleží. Důležité je, aby to bylo nosítko ergonomické, aby bylo pohodlné vám i dítěti a taky, aby se vám líbilo. Čeho bych se ale rozhodně vyvarovala, jsou nejrůznější napodobeniny z Aliexpresu, i kdyby byly na pohled stejné jako originál.

tula, tula willow, tula baby carrier, nosítko tula

Tulu můžete vyzkoušet v obchodě Brána k dětem, ale levněji ji potom koupíte třeba na Isatky.cz, odkud ji mám já (máte tu 5% slevu za registraci), Šátkománii nebo Ecocapartovi. Cenově vychází o něco dražší než Manduca a dáte za ni zhruba 3300 - 4000Kč. Sehnat se dá ale určitě i z druhé ruky například ve FB skupince Nosíme děti.

9 komentářů :

  1. To je krása :) My máme černou Manducu, ale používámě ji jen občas a nosí ji manžel a ten je s černou barvou spokojený :D na druhý mimčo ale určitě pořídím šátek, protože Manduca je takový obří nepohodlný brnění :)

    OdpovědětVymazat
  2. Podle mě je černá manduca pro chlapa ideální! :) A závidím, že nosí, u nás od vždycky odmakám já. Tak ho aspoň nutím tlačit kočár, když jdeme na vycházku do kopců :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé, to je ona? Krása střídá nádheru! Peříčka miluju. My jsme spokojení s Becem, černobílým s druhé ruky. Tula se mi ale vždycky móc líbila. Třeba s třetím :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je boží, akorát nošenec se už moc dlouho nevydrží nosit :-( Ráda bych ji využívala i na delší intervaly, ale ona v tom nechce být dlouho. Ale ani v kočárku, takže je to věčný boj :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, děti :) I ty moje potřebují strášně moc prostoru :)

      Vymazat
  5. Jeee, to je krása. Já mám Beco butterfly, u starší jsem ho moc nepoužívala, Áňa je nošenec mnohem větší. Tenhle typ je super v tom, že má mezi miminkem a rodičem ještě jednu vrstvu látky, takže je mimi v takové jakoby kapse. Takže se dá miminko super předávat z jednoho rodiče na druhého přímo v nositku a hlavně si ji můžu přehodit sama na záda, což nám už mockrát zachránilo uvaření večeře :-) Až Anička povyroste, určitě pořídím to větší batolecí nositko, Marušku to Beco pak dost tlačilo. Přeju, ať se Matylda dobře nosí. A vyzkoušejte záda, Aničce se tam líbí víc než vepředu, nebolí mě záda a není nad to vidět si při práci na ruce :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám Beco Butterfly a jsem spokojená. Jen ty záda jsem se ještě neodhodlala vyzkoušet :)

      Vymazat
  6. Dobrý den, můžu se zeptat, jak jste s nosítkem Tula spokojená po několika měsících používání? Nevybledávají, neošoupávají se barvy/vzory? Už na fotkách mi přišlo, že ten vzorek pírek je jakoby "popraskaný", nevím, zda je to jen nějaký fotoklam. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, ano jsem pořád spokojená, denně v tule uspávám. Spíše ji používám vevnitř, venku byla teď v létě jen párkrát, takže barvy jsou pořád stejné. Ten vzorek je takový jakoby lehce zašlý, podle mě to tak právě má být, že to není vyloženě zářivá barva. Mně se to moc líbí :)

      Vymazat