sobota 2. září 2017

Kosmetické okénko - BioAroma

O kosmetice BioAroma jsem se už v minulosti zmínila ve článku ZDE. A přestože od té doby utekl už nějaký čas, pořád jsem téhle značce věrná. Vlastně jsem ten náš "vztah" ještě víc utvrdila tím, že jsem výrobky od BioAromy nahradila téměř všechny ostatní produkty v koupelně. Tedy kromě oblíbeného mandlového krému od Weledy, který používám na den, kokosáku na tělo a marockého jílu z nopooshop.cz na vlasy. A vlastně ještě parfému. Ten vždy dostanu k Vánocům od mamky, protože mě strašně nebaví si parfémy vybírat a očuchávat. Většinou se mi skvěle trefí do vkusu. Když mi parfém dojde a Vánoce jsou daleko, tak zelené jablíčko od DK je taková jistotka.

bioaroma, bio kosmetika, přírodní kosmetika

BioAroma je čistě přírodní kosmetika vyráběná na Krétě, která neobsahuje žádnou zbytečnou chemii ani vodu. Je založená na olejích a bylinkách a jak sám výrobce uvádí je etická (žádné testování na zvířatech, suroviny kupované od lokálních farmářů) i ekologická (balená v recyklovatelných obalech). Já jsem tuto kosmetiku kdysi objevila úplně náhodou díky nějakému kosmetickému blogu (myslím, že to bylo v době, kdy jsem se učila na státnice a obrovské množství času trávila prokrastinací na kosmetických blozích). V tu dobu jsem ještě měla chuť s kosmetikou experimentovat a zkoušet nové věci. Ta přírodní mě zajímala nejvíc a tak jsem si občas objednala něco od značek, o kterých jsem do té doby nikdy neslyšela. Takhle jsem kápla na BioAromu a díky ní experimentovat přestala. Ojevila jsem totiž něco, co mi naprosto skvěle sedlo a konečně mi pomohlo zatočit s problematickou pletí a pupínky.

Od té doby se můj přístup ke kosmetice dost změnil a ze mě se stala strašná konzerva. Když mi něco vyhovuje, používám to stále dokola a vůbec nemám chuť obhlížet konkurenci. Trochu se vždy děsím, že to přestanou vyrábět a já budu muset hledat nějakou alternativu. Používám už několik let stejný typ řasenky, stejný druh kartáčku na zuby a stejnou pleťovou kosmetiku. Trh je totálně přesycený miliardami nejrůznějších produktů a značek a já, (díky bohu!), nepíšu blog o kosmetice, abych je musela všechny otestovat. Vlastně mě vůbec netěší, když nějakou novou kosmetiku dostanu třeba darem. Málokdo se totiž trefí do toho co ráda používám a já už prostě nic drogérkového na obličej nerisknu. A nijak extra mi nevyhovuje ani Vichy a podobná kosmetika "z lékárny". Když mi někdo takovou kosmetiku přeci jen daruje, spotřebuje ji většinou muž.

bioaroma, bio kosmetika, přírodní kosmetika

První objev od BioAromy byl tento krém na problematickou pleť s teat tree, bergamotem a geránií. Je trošku mastnější a hutnější, protože stejně jako všechny jejich krémíky neobsahuje vodu a já ho používám na noc. Balení vydrží opravdu dlouho, protože stačí použít jen malinké množství. Krásně voní a hlavně opravdu léčí. Aspoň já mám dojem, že jsem se díky němu po třicítce konečně vyhrabala z pupínků a boláků, i když moje pleť nebude dokonalá asi nikdy (aby jo, s tím množstvím čokolády, co taky sežeru...).

bioaroma, bio kosmetika, přírodní kosmetika

Bezvodové krémy se musí aplikovat na vlhkou pokožku, proto stejně dlouho jak bergamotový krém používám i toto pleťové tonikum s diktamem a růží. Kolikrát si ho v létě šplíchnu sobě i Tilišandě na obličej i jen tak během dne na osvěžení.

bioaroma, bio kosmetika, přírodní kosmetika

Oční krém s olivovým olejem a myrtou mám teprve chvilku a je také mastnější, takže ho používám jen večer. Stejně jako všechny BioAroma výrobky krásně voní a obsahuje včelí vosk a směs přírodních olejíčků. Jak bojuje s vráskami, to úplně nedokážu posoudit, protože jich tolik nemám... zatím :)

bioaroma, bio kosmetika, přírodní kosmetika

Masážní olej s eukalyptem a arnikou byl poslední dva měsíce můj nejvěrnější pomocník. Když mě ke konci těhotenství začala bolet záda, používala jsem ho na promasírování bolavých esíček i několikrát denně a pokaždé přinesl aspoň chvilkovou úlevu. A ta úžasná vůně!

bioaroma, bio kosmetika, přírodní kosmetika

Tohle balení vyživujícího vlasového olejíčku už mám neskutečně dlouho, protože mi stačí opravdu jen pár kapek do konečků. A co jsem přesedlala na no(sham)poo metodu (články ZDE, ZDE a ZDE), tak ho trošku přidávám i přímo do pasty z marockého jílu.

bioaroma, bio kosmetika, přírodní kosmetika

Maska ze zeleného jílu a bergamotu je už taky dlouho moje oblíbená záležitost a mám několikáté balení. Akorát teď nějak nemám čas si ji na obličej dávat, protože Tilišanda se mě bojí, když lítám po domě se zelenošedým obličejem a po večerech odpadám. Prášek se smíchá v mističce s pár kapkami vody, nanese na obličej a nechá ztuhnout. Čistí, hojí a vyživuje pleť.

bioaroma, bio kosmetika, přírodní kosmetika

Peeling s levandulovými zrníčky, olejem z hroznových jader a olejem ylang ylang, je pro mě novinkou a mám ho doma teprve chviličku. Používám ho tak dvakrát týdně a opět miluju tu vůni i konzistenci. Je úžasný na problematickou pleť, rozjasňuje ji a léčí. Člověk se ve sprše odrbe levadnulovými zrníčky, ty potom spláchne a olejíček nechá vsáknout do pleti, takže už pak nemusí použít žádný krém. A zase úplně bez chemie, boží!

bioaroma, bio kosmetika, přírodní kosmetika

Krém proti striím s kokosovým olejem a diktamem - tuto novinku teď také testuji poprvé a poctivě si s ním mažu každý večer břicho. Naštěstí to s těmi striemi není nakonec tak hrozné, jak se v těhotenství zdálo. Odnesl to jen kousek kůže nad pupíkem, kde mě kůže trošku popraskala. Přijde mi, že strie blednou rychle a na denním světle už nejsou prakticky vidět. Nicméně nikdy už nezmizí úplně, to bohužel nezařídí žádný krém, protože kůže je v tom místě prostě narušená. Ale už to, že blednou a stahují se, je úspěch. Tento krémík se navíc krásně roztírá a vsakuje a ta vůně opět nemá chybu. Masíruji si s ním i jizvu po císaři, která je teď, po více než dvou letech, opravdu malá, světlá a do stran se úplně ztrácí.

Jestli máte tedy rádi kvalitní přírodní kosmetiku a nechcete za ni utratit celý rodičák, tak BioAroma je podle mě skvělá volba. Tyhle produkty mě ještě ani jednou nezklamaly a díky hutné konzistenci, kdy používáte vždy docela malé množství, vydrží neskutečně dlouho. Jsem zvědavá, jestli vás nějaký zaujal!

A jakou kosmetiku jste si oblíbili vy?

1 komentář :

  1. Poslední dobou se hodně zajímám o bio a přírodní kosmetiku, takže určitě nějaký produkt od BioAroma vyzkouším :) Moc hezky sepsaná recenze!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat